• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Bagt pighvar med svampe og jordskokker

Bagt pighvar med svampe og jordskokker

Bagt pighvar er en luksusspise, som du bør unde dig selv. Prøv den sammen med svampe, jordskokker og frisk pasta. Foto: Modelfoto fra projekt FiSK.
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
29
SHARES
FacebookMessenger29PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  26. marts 2020

Prøv denne fantastisk lækre opskrift på bagt pighvar. Fladfisken har en vidunderlig og mild smag, der smager skønt sammen med svampe og jordskokker.

Bagt pighvar er en fantastisk lækker fisk med en mild smag. I denne nemme opskrift kommes den i et fad sammen med svampe og jordskokker og det hele bages i ovnen. Serveret sammen med frisk pasta, er det en ret for guder.

I denne opskrift bruges pighvarfilet, så du slipper for at rengøre og filetere fisken selv. Svampene kan varieres efter hvad du foretrækker og har tilgængeligt, men ganske almindelig champignoner smager fantastisk her!

Opskrift på bagt pighvar med svampe

Bagt pighvar er en luksusspise, som du bør unde dig selv. Prøv den sammen med svampe, jordskokker og frisk pasta. Foto: Modelfoto fra projekt FiSK.
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Bagt pighvar med svampe og jordskokker

5 fra 3 stemmer
Prøv denne fantastisk lækre opskrift på bagt pighvar. Fladfisken har en vidunderlig og mild smag, der smager skønt sammen med svampe og jordskokker.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Fisk
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g pighvarfilet
  • 300 g champignon
  • 800 g jordskokker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk æbleeddike
  • 40 g smør
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 citron - revet skal
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at klargøre grøntsagerne: Rens svampe og skær dem i skiver. Skrub jordskokker rene og skær dem i skiver.
  2. Smelt smørret i en lille kasserolle.
  3. Kom jordskokker og svampe i et ovnfast fad, og vend dem med salt, peber, presset hvidløg, det smeltede smør og eddike.
  4. Læg pighvarfilet ned mellem grøntsagerne og sæt fadet i ovnen i 12-15 minutter ved 180 grader.
  5. Kog pastaen i letsaltet vand, så den er færdig samtidig med fisken.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til servering

Drys fisk og grøntsager med hakket persille og revet citronskal og server med frisk pasta.

Opskriften er udviklet i forskningsprojektet FiSK ved Københavns Universitet i samarbejde med Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Fiskeri- og Søfartsmuseet og Den Blå Planet. Læs mere om projektet her.

Se også disse artikler

Sådan får du børn til at spise fisk

Fiskefilet i pankorasp a la Thomas Pasfall

Fisk i tomatflødesovs (ovnbagt)

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt Birk olsen

    marts 15, 2025 at 8:13 pm

    Syndes ikke det var så godt jordskokker meget rå og syndes også der mangle væde samt mangelfuld opskrift
    Tænker ingredienserne er rigtig god men slut resultatet var for mig skuffende læste opskriften igen og igen fordi jeg tænkte jeg måtte have gjort noget galt ? Men nej jeg har gjort som der stod i beskrivelsen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required