Få min opskrift på bagt æblekage med kanel og kokos. En himmelsk lækker kage med æbler, der bages i springform. Kagen er heller ikke for sød.
Bagt æblekage er en klassisk og meget nem kage, der bages i en springform.
Her har jeg lavet æblekagen med lidt kanel og kokosmel, som jeg synes giver kagen en skøn smag. Den krydrede kanel tilfører nemlig en varm smag.
Du kan dog sagtens lave denne kage med æbler uden kanel, og ønsker du en mere sød kage, kan der tilsættes yderligere 50 gram sukker.
Og ellers får du her en velsmagende æblekage, der ikke er hvinende sød, men smager skønt af æbler. Allerbedst er kagen med nye, danske æbler, men alle slags æbler kan naturligvis anvendes.
Opskrift på bagt æblekage
Ingredienser
- 75 gram smør smeltet
- 150 gram sukker
- 200 gram hvedemel
- 5 gram kanel stødt, svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 gram vaniljesukker svarende til ca. 1 teskefuld
- 5 gram natron svarende til ca. 1 teskefuld
- 30 gram kokosmel
- 250 gram kærnemælk
- 300 gram æbler i mindre tern
- hasselnøddeflager
- Lidt sukker til drys
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader almindelig over- og undervarme. Altså ikke varmluft. En springform med en diameter på ca. 22 centimeter beklædes med bagepapir i bunden, og siderne smøres med smør.
- Smeltet smør røres sammen med sukker og vaniljesukker i en skål. Til denne opskrift på bagt æblekage skal du ikke bruge elpisker eller piskeris, men i stedet kan du nemt røre dejen sammen.
- I en anden skål blandes hvedemel sammen med kokos, kanel og natron.
- Rør nu melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt gradvist kærnemælk.
- Dejen fordeles i springform.
- Æbler deles i kvarte, kernehuset kasseres og derefter skæres æblerne i mindre tern. Fordel æbletern ovenpå dejen, og tryk let ned.
- Drys med hasselnøddeflager og lidt sukker.
- Bagt æblekage skal nu have ca. 50 minutter ved på næstnederste rille på 180 grader over- og undervarme. Måske skal kagen have lidt mere, men stik i kagen og tjek om den er færdigbagt.
Næringsindhold
Note
Bagt æblekage med kanel køles af i nogle minutter, hvorefter du kan løfte ringen af kagen.
Lad derefter æblekagen køle yderligere af inden den nydes.
Den lækre kage med æbler kan med fordel serveres sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Her finder du mange flere opskrifter på nemme kager.
Se mere inspiration:
Dejlig kage, men min mand bryder sig ikke om kanel, så det har jeg udeladt. Jeg har serveret den med flødeskum og is, og gæsterne var meget begejstret. Alt blev spist og opskriften udleveret. Nu er de også helt vilde med din side.