Du skal prøve den her lækre avocadosalat med blomkål, blåbær, små tomater og grønne asparges. Virkelig lækker salat, der er god som tilbehør.
Her får du opskriften på en virkelig dejlig salat med masser af fylde. Det er en avocadosalat med blomkål snittet fint, blåbær, små tomater og grønne asparges.
Du kan både bruge den som lækkert tilbehør til for eksempel et stykke kylling, frikadeller eller en kotelet. Men den er bestemt også lækker som hovedmåltid med et godt stykke brød til.
Se også: Nem avocadosalat med tomat og pinjekerner
Opskriften er udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på avocadosalat med blomkål
Avocadosalat med blomkål og blåbær
Ingredienser
- 600 gram blomkål - finthakket
- 4 avocado
- 1 citron - lidt citronsaft
- 300 gram blåbær
- 15 tomater - små
- 1 løg - finthakket
- 12 grønne asparges
- vinaigrette dressing - en portion
Sådan gør du
- Snit blomkål fint. Du kan også sagtens bruge blomkålsris klar til brug.
- Halver avocadoerne og fjern sten og skræl. Skær dem i tynde skiver og dryp med citronsaft, så de ikke bliver mørke.
- Skyl blåbær og små tomater og skær de små tomater i halve eller kvarte. Hak løget fint.
- Knæk rødderne af de grønne asparges og giv dem et lynopkog i 15 sekunder. Put dem herefter i koldt vand og skær dem i mundrette stykker.
- Bland blomkål med blåbær, tomat, grønne asparges og fintsnittet løg. Vend til sidst avocadoskiverne forsigtigt i.
- Lav en vinaigrette dressing og hæld den over salaten eller server den ved siden af.
- Server nu din avocadosalat med blomkål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Så er din avocadosalat med blomkål klar til servering. Og du kan som sagt både bruge den som tilbehør eller selvstændig ret med et stykke brød til.
Den er også god dagen derpå til frokost.
Del dine ideer og tanker med os andre her: