Her er den bedste opskrift på aubergineruller med hakket oksekød. Det er grillede skiver aubergine med fyld, og retten er nem at lave.
Aubergineruller er skøn aftensmad med masser af smag, og hele retten laves ret nemt i et fad.
Fremgangsmåden er grillede skiver af aubergine, der fyldes med hakket oksekød, og de grillede aubergineruller laves også med en skøn bechamelsauce.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret.
Se flere opskrifter:
Opskrift på aubergineruller
Aubergineruller med oksekødsfyld
Ingredienser
- 2 auberginer - skåret i ret tynde skiver på langs
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Kødfyld
- 450 g hakket oksekød
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 tsk. chipotle - i abodo
- salt og friskkværnet peber
- 1 bagekartoffel - skrubbet eller skrællet og skåret i ret små tern
- 1 dåse hakkede tomater - væden siet fra
- olie - til stegning
Béchamelsauce
- 2 spsk smør
- 3½ spsk hvedemel
- 5 dl. mælk
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød - revet
- 2½ håndfulde ost - friskrevet parmigiano reggiano
Topping
- 4 ost - fintrevet parmigiano reggiano
- 1 spsk citronskal - fintrevet af økologisk citron
- 1 spsk persille - finthakket
Desuden
- 1 glas tomatsauce - her en med basilikum fra Barilla
Fremgangsmåde
- Varm en grillpande godt op. Pensl aubergineskiverne med olie og grill dem et par minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber. Forsæt indtil alle skiverne er grillet.
- Varm olie op i en gryde og sauter løg til det er blødt, det skal ikke tage farve. Tilsæt hakket oksekød og lad det stege med til det får farve, rør i det, så der smuldrer. Krydr med salt, friskkværnet peber og chipotle i abodo.
- Tilsæt kartoffel, rør godt rundt og lad det stege med i et par minutter.
- Hæld de afdryppede, hakkede tomater ved - måske en lille smule vand, hvis det virker meget tørt. Læg låg på, skru ned og lad det simre i ½ times tid, til det er tyknet lidt. Smag til og stil til side.
- Bechamelsauce: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes og lad det koge op mellem hver gang. Forsæt indtil saucen har en passende tykkelse (forholdsvis tyk i dette tilfælde), lad det småkoge i 2-3 minutter, rør i det så det ikke brænder på.
- Tag af varmen og smag til med salt, friskkværnet hvid peber, muskatnød og tilsæt den revne ost. Rør det sammen til en helt glat blanding.
- Smør et ovnfast fad let med olie og hæld tomatsaucen i. Fordel det så det dækker hele bunden.
- Læg lidt kødfyld på hver aubergineskive i den tykke ende, rul dine aubergineruller stramt sammen, og læg dem ovenpå tomatsaucen. Forsæt indtil alle aubergineskiverne er brugt. Er det mere kødfyld tilbage, så fordel det ovenpå rullerne.
- Hæld béchamelsauce på og sæt fadet med dine aubergineruller ovnen ved 175 grader (varmluft) i 20-25 minutter, til det er gyldent.
- Tag ud og lad stå i fem minutter. Imens blandes ingredienserne til toppingen, som drysses over auberginerullerne inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdige aubergineruller serveres straks.
Serveres med friskkogt pasta og en salat. De kan også serveres bare som den er, evt. med focaccia brød og noget salat.
Her kan du finde inspiration til flere lækker hovedretter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: