Her er den bedste opskrift på asiatisk nudelsalat, der kommer fra Newyorker By Heart. Nudelsalaten er god som tilbehør til laksefrikadeller og meget andet.
Opskriften på asiatisk nudelsalat er beregnet som tilbehør til fire personer.
De enkelte ingredienser kan du jo variere i mængde som du synes.
Ingredienser til asiatisk nudelsalat
Kinesiske nudler
1 rød peberfrugt i tynde, korte strimler
3 forårsløg i tynde, skrå snitter
½ agurk, uden kerner og skåret skiver
1 stor gulerod i julienne
1 mango i små tern
1½ håndfuld frosne edamamebønner
1 håndfuld sukkerærter i tynde strimler på langs
1 håndfuld saltede peanuts, grofthakket
Dressing
3 spsk. soya
Saft af 1 lime
1 tsk. riseddike
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. fishsauce
2 tsk. rørsukker
Friskkværnet peber
1 fed hvidløg, presset
2 tsk. frisk ingefær, fintrevet
Fremgangsmåde
- Kom sesamfrø på en tør pande og rist dem lidt ved middelvarme til de bliver gyldne. Hold øje med dem og ryst panden af og til. Lad dem afkøle.
- Pisk de øvrige ingredienser til dressingen sammen og smag den til. Den skal være syrlig/sød/stærk. Tilsæt de afkølede sesamfrø og rør rundt.
- Kom nudlerne i en skål, hæld kogende vand over dem sammen med lidt salt. Rør rundt i dem, læg låg på og lad dem stå i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, kom dem i koldt vand og lad dem stå lidt, til de er helt kolde. Hæld vandet fra og lad dem dryppe godt af.
- Kom de frosne edamame bønner i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i et par minutter. Hæld vandet fra, skyl dem med koldt vand og "smut" så bønnerne ud af den tykke skal.
- Kom dem i en skål sammen med alle de øvrige grøntsager.
- Vend til sidst de godt afdryppede, kolde nudler i.
- Dryp dressingen over, bedøm selv hvor meget der skal bruges. Det skal IKKE svømme i dressing. Vend godt rundt.
- Drys med hakkede peanuts og server.
Asiatisk nudelsalat kan bruges som tilbehør til blandt andet laksefrikadeller eller almindelige fiskefrikadeller. Og meget andet.
Comments
No Comments