Anderagout med confit de canard er noget af det lækreste, man kan forestille sig. Få opskriften på et måltid, som er fuld af smag og duft.
Anderagout er ubeskrivelig, fordi smagen bare er så intens og lækker, at det er svært ikke at overspise.
Retten stammer fra Venedig, og mange af ingredienserne er de samme som dem, der skal i en klassisk bolognese.
Her er det hakkede kød dog afløst af det lækreste andekød. Jeg bruger confit de canard, fordi det giver en ekstra dimension til retten. Og så er det nemt at have med at gøre.
Opskrift på anderagout med pasta
Ingredienser
- 4-5 andelår stor dåse confit de canard
- 2 spsk olivenolie
- 2 gulerødder mellemstørrelse, hakket
- 2 selleristav små ellers 1 lang, hakket
- 2 løg hakket
- 1 håndfuld oliven sorte, gerne soltørrede
- 2 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin ca. fem cm.
- 2 laurbærblade
- 1,5 dl rødvin
- 3 dl bouillon hønse- eller grøntsags
- 1 dåse tomatpure lille
- 40 gram smør
- salt og friskkværnet peber
- ost revet til at drysse over retten
- pasta parpadelle
Sådan gør du
- Varm de konfiterede andelår i 10 minutter i ovnen, 180 grader, så du kan fjerne skindet og skære/rykke kødet i mindre stykker. Si andefedtet fra dåse og det smeltet fra ovnen og gem det i fryseren eller køleskabet.
- Hak selleristave, gulerødder og løg i ens stykker. Brug eventuelt en minihakker og hak det groft.
- Pres hvidløgsfed eller hak dem fint.
- Sæt en stegegryde på komfuret og skru op for varmen. Når gryden er varm, hælder du olie i og varmer den op. Tilsæt løg, gulerødder og selleri og varm det et minut for høj varme, skru ned og steg dem, mens du rører rundt. Ca. 8-10 minutter.
- Tilsæt oliven, rosmarinblade og hvidløg, rør rundt og steg et minuts tid.
- Tilsæt andekød, rør rundt og tilsæt nu laurbærblade og rødvinen. Lad vinen simre et par minutter.
- Tilsæt bouillon og tomatpure og lad retten simre i et kvarter. Imens sætter du vand over til din pasta, som skal koges ca. 10 minutter.
- Når pastaen er færdig, tager du din anderagout af varmen og vender smør i den, mens du rører rundt.
- Sæt gryden tilbage på varmen og rør pastaen sammen med ragouten i et minuts tid.
- Server denne herlige ret med et godt drys revet parmesan eller Grana Padano-ost.
Næringsindhold
Tip
Du kan også bruge rå andelår til anderagout, som der benyttes i den originale opskrift. De skal steges og simre i op til tre timer.
Såvel mine smagsløg som min tålmodighed har det bedst med de konfiterede lår.
Andekød kan være lidt besværligt at have med at gøre, men de franske dåser med confit de canard er pærelette at tilberede.
Se også disse italienske opskrifter:
Comments
No Comments