Se hvordan du laver en hjemmebagt wienerstang af wienerbrødsdej. Wienerstangen er fyldt med creme og remonce, og smager fantastisk.
Sådan en wienerstang er noget af det bedste hjemmebag man kan lave, og selvom det er lavet af wienerbrødsdej, ja så er det ikke frygtelig besværligt.
Er der ikke noget med 27 lag når vi taler wienerbrød? Jo, men det er meget nemt. Dejen skal blot rulles med smør tre gange, så er den hjemme.
Jeg har lavet denne opskrift på wienerstang - eller kanelstang - med billeder, så det er nemt at gå til. Se billedguiden under opskriften.
Opskrift på wienerstang
Wienerstang med kanelcreme og hasselnødder
Ingredienser
- 1 deciliter sødmælk
- 25 gram gær
- 50 gram smør
- 1 stk æg
- 1 spiseskefuld rørsukker
- 1 teskefuld kardemomme
- 0,5 tsk salt
- 250 gram hvedemel
Til remonce
- 3 teskefulde kanel
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram brun farin
Til kagecreme
- 1,5 deciliter sødmælk
- 1 spiseskefuld Maizena
- 1 spiseskefuld rørsukker
- 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
- 1 stk vaniljestang - du skal bruge kornene
Til pynt
- 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
- 2 spiseskefulde mælk
- hasselnøddeflager
- sukker
Sådan gør du
- Start med dejen til wienerstangen eller kanelstangen. Hæld sødmælken i en kasserolle, og lun det forsigtigt. Smelt smørret i mælken, og nu skal temperaturen være på omkring 38 grader, hvilket er lillefingervarmt.
- Hæld det op i en skål til røremaskinen, og rør gæren ud i mælken.
- Bland hvedemel i en anden skål med kardemomme, rørsukker og lidt salt.
- Rør ægget ud i mælken med gæren, og derefter gradvist melet. Ælt nu dejen godt igennem, så den bliver smidig og let.
- Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
- Imens laver du kagecremen. Hæld lidt af sødmælken i en lille skål, og rør Maizena ud i den.
- Resten af mælken kommer du i en kasserolle sammen med kornene fra vaniljestangen, pasteuriserede æggeblommer og rørsukker.
- Varm det forsigtigt op, og pisk mælken med Maizenaen ud i cremen. Pisk indtil cremen er blevet stiv - det tager nogle få minutter. Lad kagecremen køle helt af.
- Remonce laver du ved at komme kanel, blødt smør og brun farin i en lille skål, og så blande det sammen med fingrene.
- Nu slår du så dejen ud på et meldrysset bord. Rul den så ud til en stor firkant (rektangel) på cirka 30 gange 40 centimeter.
- Læg køleskabskolde og helt tynde skiver smør på to tredjedele af dejen - hold et par centimeters afstand til kanten.
- Når du laver wienerbrød, skal du bruge rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast i bordet. Det ødelægger nemlig dit wienerbrød!
- Fold så den tredjedel uden smør ind over den ene halvdel med smør - og den sidste tredjedel med smør ind over denne. Dermed har du tre lag.
- Nu ruller du igen firkanten ud til cirka 30 gange 40 centimeter, og folder atter i tre lag. Altså den ene tredjedel ind over den anden, og den tredje tredjedel ind over denne.
- Dette gør du to gange mere, så du ialt har foldet og rullet tre gange.
- Til sidst ruller du wienerbrødsdejen ud til et rektangel på 30 gange 40 centimeter, og placerer den på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
- Læg nu stribe creme ned på den ene side af midten på den lange led - og en stribe remonce på den anden side af midten. Ikke helt ud til enderne, som du lige folder op.
- Fold nu siderne ind mod midten så de næsten rører hinanden.
- Lad wienerstangen (kanelstangen) hæve i cirka 20 minutter.
- Pensl med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med lidt sukker og hasselnøddeflager.
- Bag din wienerstang med kanelcreme midt i ovnen ved 200 grader varmluft - den skal cirka bages i 18-20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Foto-guide og tip
Når du har taget din wienerstang med kanelcreme ud af ovnen, skal den køles lidt af, før du kommer glasur på.
Herunder kan du se fotos af, hvordan man laver kanelstangen.
Se flere gode opskrifter her
Helle Sønnichsen
Tak for mange gode opskrifter.
Hvor meget smør skal der bruges til udrulning af dejen, så der kan komme de 27 lag.
Med venlig hilsen
Helle
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Mange tak 🙂
Du skal bruge ca. 200 gram smør, som skæres i tynde skiver.
Alt det bedste
Holger
Helle
Jeg sidder og kigger på wienerstang med ( kanelstang)
Der står 50 gr. smør skal smeltes i mælken.På den udrullede dej
skal der tynde køleskabskolde smør skiver
inden dejen foldes, jeg kan bare ikke se hvor meget smør, der skal bruges.
Der må jo skulle bruges mere end 50 gr. smør? Måske har jeg bare overset det.
Tak for de mange gode opskrifter
Hilsen
Helle