• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Wienerstang med kanelcreme og hasselnødder

Holger Rørby Madsen
Wienerstang (eller kanelstang) er en dejlig kage til kaffen, og den er naturligvis lavet af wienerbrødsdej. Foto: Guffeliguf.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Se hvordan du laver en hjemmebagt wienerstang af wienerbrødsdej. Wienerstangen er fyldt med creme og remonce, og smager fantastisk.
  2. Opskrift på wienerstang
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Foto-guide og tip
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Se hvordan du laver en hjemmebagt wienerstang af wienerbrødsdej. Wienerstangen er fyldt med creme og remonce, og smager fantastisk.

Sådan en wienerstang er noget af det bedste hjemmebag man kan lave, og selvom det er lavet af wienerbrødsdej, ja så er det ikke frygtelig besværligt.

Er der ikke noget med 27 lag når vi taler wienerbrød? Jo, men det er meget nemt. Dejen skal blot rulles med smør tre gange, så er den hjemme.

Jeg har lavet denne opskrift på wienerstang - eller kanelstang - med billeder, så det er nemt at gå til. Se billedguiden under opskriften.

Opskrift på wienerstang

5 fra 2 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 1 time time 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 deciliter sødmælk
  • 25 gram gær
  • 50 gram smør
  • 1 stk æg
  • 1 spiseskefuld rørsukker
  • 1 teskefuld kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 250 gram hvedemel

Til remonce

  • 3 teskefulde kanel
  • 50 gram smør - blødt
  • 50 gram brun farin

Til kagecreme

  • 1,5 deciliter sødmælk
  • 1 spiseskefuld Maizena
  • 1 spiseskefuld rørsukker
  • 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 1 stk vaniljestang - du skal bruge kornene

Til pynt

  • 2 stk æggeblommer - pasteuriserede
  • 2 spiseskefulde mælk
  • hasselnøddeflager
  • sukker
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med dejen til wienerstangen eller kanelstangen. Hæld sødmælken i en kasserolle, og lun det forsigtigt. Smelt smørret i mælken, og nu skal temperaturen være på omkring 38 grader, hvilket er lillefingervarmt.
  • Hæld det op i en skål til røremaskinen, og rør gæren ud i mælken.
  • Bland hvedemel i en anden skål med kardemomme, rørsukker og lidt salt.
  • Rør ægget ud i mælken med gæren, og derefter gradvist melet. Ælt nu dejen godt igennem, så den bliver smidig og let.
  • Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
  • Imens laver du kagecremen. Hæld lidt af sødmælken i en lille skål, og rør Maizena ud i den.
  • Resten af mælken kommer du i en kasserolle sammen med kornene fra vaniljestangen, pasteuriserede æggeblommer og rørsukker.
  • Varm det forsigtigt op, og pisk mælken med Maizenaen ud i cremen. Pisk indtil cremen er blevet stiv - det tager nogle få minutter. Lad kagecremen køle helt af.
  • Remonce laver du ved at komme kanel, blødt smør og brun farin i en lille skål, og så blande det sammen med fingrene.
  • Nu slår du så dejen ud på et meldrysset bord. Rul den så ud til en stor firkant (rektangel) på cirka 30 gange 40 centimeter.
  • Læg køleskabskolde og helt tynde skiver smør på to tredjedele af dejen - hold et par centimeters afstand til kanten.
  • Når du laver wienerbrød, skal du bruge rigeligt med mel, så dejen ikke hænger fast i bordet. Det ødelægger nemlig dit wienerbrød!
  • Fold så den tredjedel uden smør ind over den ene halvdel med smør - og den sidste tredjedel med smør ind over denne. Dermed har du tre lag.
  • Nu ruller du igen firkanten ud til cirka 30 gange 40 centimeter, og folder atter i tre lag. Altså den ene tredjedel ind over den anden, og den tredje tredjedel ind over denne.
  • Dette gør du to gange mere, så du ialt har foldet og rullet tre gange.
  • Til sidst ruller du wienerbrødsdejen ud til et rektangel på 30 gange 40 centimeter, og placerer den på en bageplade, der er beklædt med bagepapir.
  • Læg nu stribe creme ned på den ene side af midten på den lange led - og en stribe remonce på den anden side af midten. Ikke helt ud til enderne, som du lige folder op.
  • Fold nu siderne ind mod midten så de næsten rører hinanden.
  • Lad wienerstangen (kanelstangen) hæve i cirka 20 minutter.
  • Pensl med sammenpiskede æggeblommer og lidt mælk, og drys med lidt sukker og hasselnøddeflager.
  • Bag din wienerstang med kanelcreme midt i ovnen ved 200 grader varmluft - den skal cirka bages i 18-20 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Wienerstang med kanelcreme og hasselnødder
Mængde pr. portion
Kalorier
357
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
49
mg
16
%
Natrium
 
320
mg
14
%
Kalium
 
145
mg
4
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
497
IU
10
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Foto-guide og tip

Når du har taget din wienerstang med kanelcreme ud af ovnen, skal den køles lidt af, før du kommer glasur på.

Herunder kan du se fotos af, hvordan man laver kanelstangen.

Opskrift på wienerstang: Læg smør på to tredjedel af dejen, men ikke helt ud til kanten. Foto: Guffeliguf.dk.
Læg smør på to tredjedel af dejen, men ikke helt ud til kanten. Foto: Madensverden.dk.
Opskrift på wienerstang: Fold den ene tredjedel ind over smørret, og til sidste foldes den sidste tredjedel ind over denne.  Foto: Guffeliguf.dk.
Fold den ene tredjedel ind over smørret, og til sidste foldes den sidste tredjedel ind over denne. Foto: Madensverden.dk.
Læg en stribe remonce og en stribe creme på din wienerstang, og buk enderne op. Foto: Guffeliguf.dk.
Læg en stribe remonce og en stribe creme på din wienerstang, og buk enderne op. Foto: Madensverden.dk.
Fold siderne ind mod midten på din wienerstang, så de rører hinanden. Foto: Guffeliguf.dk.
Fold siderne ind mod midten på din wienerstang, så de rører hinanden. Foto: Madensverden.dk.dk.

Se flere gode opskrifter her

  • Wienerbrød opskrift - guide med billeder
  • Fastelavnsboller med wienerbrødsdej og blåbærskum
  • Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce
  • Wienerdej - nem opskrift på wienerbrødsdej
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 856
  • 39
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helle Sønnichsen

    juni 09, 2019 at 8:39 am

    Tak for mange gode opskrifter.
    Hvor meget smør skal der bruges til udrulning af dejen, så der kan komme de 27 lag.

    Med venlig hilsen

    Helle

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2019 at 12:55 pm

      Hej Helle

      Mange tak 🙂

      Du skal bruge ca. 200 gram smør, som skæres i tynde skiver.

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  2. Helle

    april 14, 2019 at 11:08 am

    Jeg sidder og kigger på wienerstang med ( kanelstang)
    Der står 50 gr. smør skal smeltes i mælken.På den udrullede dej
    skal der tynde køleskabskolde smør skiver
    inden dejen foldes, jeg kan bare ikke se hvor meget smør, der skal bruges.
    Der må jo skulle bruges mere end 50 gr. smør? Måske har jeg bare overset det.
    Tak for de mange gode opskrifter
    Hilsen
    Helle

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Nemme lagkagebunde i springform på to måder
Kogetid på kartofler - både de nye og gamle »

Populært indhold lige nu

billede med gin and tonic drink

Gin and tonic - opskrift på den populære drink

Der findes et utal af lækre opskrifter med spidskål, og alene her på siden har vi rigtig mange. Og spidskålen kan blandt andet anvendes rå i salater, hvor den er aldeles fremragende. Foto: Madensverden.dk.

Her er 5 lækre opskrifter med spidskål

dagmartærte

Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme

laks med kartofler og grøntsager i ovn

Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 2 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 1 time time 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 40 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!