Vindruesaft har en fin smag, og det bedste er, at alle kan lave den. Se opskriften på hjemmelavet druesaft, som kan laves uden saftpresser.
Vindruesaft er en rigtig fin saftevand med en frisk smag. Saften kan både laves på egen avl og købte druer.
Dog skal du være opmærksom på kun at bruge økologiske druer, da de konventionelt dyrkede ofte har et højt indhold af sprøjtegift.
Det slipper du helt for, når druerne er økologiske. Ja, det gælder sådan set alle slags frugter og grøntsager.
Jeg har ikke angivet præcis mængde druer, da det er svært at vide hvor søde eller syrlige, dine druer er, men tommelfingerreglen er 400 gram sukker pr. liter saft.
Opskrift på hjemmelavet vindruesaft
Vindruesaft - sådan laver du det lækre saftevand
Ingredienser
- 1 spand druer
- 2 dl vand
- 800 gram sukker
- 4 tsk citronsyre
- Atamon
Sådan gør du
- Pil alle druerne fra stilkene og skyl vindruerne godt igennem uden at mase dem.
- Hæld vand i en gryde, tilsæt druerne og bring indholdet i kog.
- Når druerne begynder at safte og der er bobler på overfladen, skruer du lidt ned og lader indholdet simre, så saften frigives. Brug eventuelt en ske til at mase druerne med. Lad det simre i ti minutter.
- Nu skal durer og most hældes gennem et klæde - jeg bruger gerne et viskestykke uden skyllemiddel. Lad saften løbe ned i en skål gennem klædet, der er placeret i en si, når det begynder at gå trægt, kan du mose med en ske.
- Mål saften op. Jeg får ca. to liter, men det afhænger af druernes saftighed osv. Derfor er der heller ikke angivet en specifik mængde druer.
- Hæld sukker og citronsyre i saften og hæld saften tilbage i gryden. Bring i kog og lad saften simre ti minutters tid. Smag til undervejs. Hvis du har syrlige druer, skal der formentlig mere sukker i.
- Vask og skold flasker. Ryst til sidst Atamon i flaskerne, så det kommer godt rundt.
- Hæld saften på flasker og glæd dig til et godt glas. Vindruesaft skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Dette saftevand skal fortyndes med vand i målestoksforholdet 1:3 - eller 1:4 hvis du foretrækker en mere tynd saft.
Hvis du laver saften med købte druer, skal du sørge for at købe økologiske vindruer.
Du kan lave gele af noget af saften. Her skal du blot beholde et par deciliter saft og kog det op med geleringspulver og sukker.
Du kan læse hvordan på alle pakkerne med geleringspulver.
Se flere opskrifter her:
Ellinor
Hvor lang er holdbarheden på det? Skal det opbevares på køl, eller kan det stå i fx en kælder?
Ebbe Ravnsted-Larsen
Det er en super opskrift - mange tak. Vi gav den 1 kg. sukker til 5 liter saft. Vi brugte en saftkoger en såkaldt Tutti - Frutti koger og fik en dejlig høst af egne vindruer.
Marianne Hinnerskov
Super fin info…alt er med…ingen gætterier.
Tusinde tak Karen, man får den skønneste saft.
Karen Seneca
Hej Marianne
Tak for de pæne ord. Jeg er glad for, at du også kan lide saften.
God dag fra Karen
Rikke
Hvor mange liter er 'en spand'?
Malene
Det kunne jeg også godt tænke mig at vide?🤷♀️
Maj-britt Petersen
Hvad gør man hvis ens hjemmelavede vindruesaft giver sig til at gære, og kan man så stadigvæk risikere at drikke denne? Hvordan stopper man gæringen og hvorfor sker dette?
Niels
Hvis saften har været over 40 grader, er gæren slået ihjel.