Orangeade er en rigtig tørstslukker fuld af C-vitaminer. Her får du opskriften på en læskende appelsinlemonade med en frisk og sød smag.
Orangeade er navnet på en lemonade primært lavet af friske appelsiner. Jeg har dog tilføjet en enkel citron for at give et lille spark til den syrlige smag.
Har du syrlige appelsiner, skal du nok passe på med citronsaften, for dette er appelsinsaftevand, ikke citronlimonade.
I det hele taget er det svært at angive mængder, når det gælder frugt, for der er jo stor forskel på umodne og modne, syrlige og søde.
Drikken tager kun få minutter at lave, dog skal den køle helt ned før servering og blandes med vand, hvis du vil have en mindre intens smag.
Opskrift på hjemmelavet orangeade
Orangeade - lækker hjemmelavet appelsinsaft
Ingredienser
- 4 appelsiner - presset
- 1 citron - presset
- 2,5 dl vand
- 1,5 dl sukker
- mynteblade - el. citronmelisseblade
- isterninger
Sådan gør du
- Kom sukker og vand i en lille gryde og varm det op, så sukkeret opløses. Lad det sikre i fem minutter. Tag siruppen af varmen og lad den køle lidt ned.
- Pres både citronen og appelsinerne og bland saften i en kande.
- Når siruppen er blevet lunken, hælder du den i den friske saft og rører rundt.
- Sæt på køl en i en time eller mere og server orangeade i glas med friske mynteblade og isterninger.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Orangeade er anderledes end appelsinjuice, fordi vi laver en sirup og blander med den friske appelsinsaft.
Det betyder, at den har mere sødme, hvilket passer til varme dage i solen. Kom et par isterninger i hvert glas lige inden servering, så har du en dejlig sommerdrik til at slukke tørsten med.
Vil du lave en appelsinlemonade uden sukker, kan du bruge diverse sødemidler i stedet for sukker.
Del dine ideer og tanker med os andre her: