Marcipankugler, der gemmer på en kerne af blød nougat, og som derefter dyppes i chokolade, inden kuglerne trilles i kokos. Mums.
Disse marcipankugler er nemme at lave, og så har du altid et lækkert stykke konfekt til kaffen.
Hvis ikke du er så glad for kokos, kan de også rulles i farvet krymmel eller chokoladekrymmel.
Opskriften giver 10 stk.
Ingredienser til marcipankugler
100 gram ren, rå marcipan
50 gram blød nougat
100 gram chokolade - gerne 47% kakao
2 spiseskefulde piskefløde
Kokos
Marcipankuglerne skal hvile en time i køleskabet inden servering!
Fremgangsmåde
- Del marcipanen i 10 lige store stykker, og tril dem til kugler i hånden.
- Gør det samme med den bløde nougat. Når den møder varmen i dine håndflader bliver den meget hurtigt meget blød - så du skal skynde dig.
- Tryk så marcipankuglerne flade, læg en kugle nougat på, og fold så forsigtigt marcipanen uden om den bløde nougat.
- Tril kuglen så den bliver helt rund i igen, og læg til side på en tallerken.
- Smelt nu chokoladen ved svag varme i en tykbundet kasserolle - du behøver ikke bruge et vandbad, men gør det hvis du føler dig mere tryg ved den løsning 🙂
- Pisk to spiseskefulde fløde i chokoladen, og pisk den blank. Det tager et par minutter. Tag så gryden af varmen.
- Kom kokosmel i en dyb tallerken.
- Med to gafler triller du nu marcipankuglerne i chokoladen, løfter dem forsigtigt over i kokos, og triller dem forsigtigt rundt.
- Læg dem på en anden tallerken, hvor du har drysset lidt kokos ud.
- Tag dem en ad gangen, så chokoladen ikke når at stivne undervejs på kuglerne, inden de kommer i kokos.
Sæt tallerkenen med de færdige marcipankugler i køleskabet, og her skal de hvile i et par timer, så de sætter sig.
Nu kan du så spise dem - eller lægge dem i en lille beholder, og så kan de fint holde sig i køleskabet i mindst en uge.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Marcipankugler