• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Marcipanbolde - bedste opskrift med marcipan og sukkerskal

Marcipanbolde - bedste opskrift med marcipan og sukkerskal

billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde
4.8 fra 60 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
302
SHARES
FacebookMessenger302PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. november 2024 - Udgivet: 20. december 2020

Hvis du også holder af de lækre marcipanbolde med marcipan og chokolade, ja så er den gode nyhed, at dem kan nemt lave selv.

Her trilles kugler af marcipan, der overtrækkes med en god og mørk chokolade, inden kuglerne vendes i æggehvide og sukker. Det er faktisk meget nemt at lave de populære konfektkugler, og her er den gode grundopskrift.

Du kan også tilsætte lidt smag til marcipanen, og det kan eks. være lidt revet appelsinskal, Grand Marnier, Cointreau eller andet. Men så er det mere en voksenudgave af marcipanboldene.

Konfekten er lavet efter inspiration fra de klassiske snebolde fra Toms, men jeg har fået at vide af Toms, der er en stor, dansk chokoladekoncern, at jeg ikke må kalde dem snebolde, da de har rettighederne til navnet. Så derfor hedder de marcipanbolde. God fornøjelse.

Indhold
  • Marcipanbolde
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt
  • Hjemmelavede marcipansnitter
  • Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt
  • Kransekage - nem og lækker opskrift
  • Opskrift på julekonfekt med saltkaramel
  • Hjemmelavet træstamme
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for hjemmelavede marcipanbolde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marcipanbolde

4.80 fra 60 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavede marcipanbolde. Lækre og sprøde kugler med marcipan, der overtrækkes med chokolade og vendes i flormelis.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 139
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g marcipan
  • 100 g chokolade - mørk
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 100 g flormelis
  • 10 træpinde - tandstikkere eller små bambusspyd

Fremgangsmåde
 

  1. Vej marcipan af i stykker på 10 gram, og tril dem til kugler. Du kan sagtens lave dem større, men jeg synes de hjemmelavede marcipanbolde er bedst med den størrelse. Læg dem på et fad med bagepapir.
  2. Du får de bedste marcipanbolde, hvis du nu lader marcipankuglerne ligge og tørre i et par timer. men du kan også hoppe videre til næste punkt allerede nu. Konfekten bliver bare en tand bedre, når marcipanen får lov til at tørre lidt.
  3. Den mørke chokolade smeltes i en lille gryde eller i mikroovn. Jeg synes det nemmeste er at gøre det i mikroovnen, og gerne i en lille skål, hvor det er nemmere at dyppe marcipankuglerne i chokoladen.
  4. Nu kommer det smarte trick når du laver de hjemmelavede marcipanbolde. Sæt forsigtigt en tandstikker eller et knækket bambusspyd i hver marcipankugle.
  5. Dyp derefter kuglerne i den smeltede chokolade, dryp godt af og stik pinden i en lille papkasse. Nu kan de stå og tørre her, og dermed undgår du "fødder" på din chokolade. Lad chokoladen stivne helt.
  6. Kom pasteuriseret æggehvide i en lille skål, og flormelis i en anden.
  7. Er der tapper af chokolade på dine kugler, kan du nemt lige fjerne dem med en kniv. De skal helst være helt rundt.
  8. Vend nu kuglerne grundigt i æggehvide, dryp lidt af, og vend dem derefter i flormelis, så sneboldene nu faktisk ligner rigtige marcipanbolde, Lad dem stadig sidde på pinden og tørre.

Næringsindhold

Kalorier: 139kcalKulhydrater: 21gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 10mgKalium: 61mgKostfibre: 1gSukker: 19gVitamin A: 1IUCalcium: 9mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når dine hjemmelavede marcipanbolde er tørre, trækkes de nemt og forsigtigt af pindene, og lægges i en skål eller anden beholder.

Kan nu spises straks - eller opbevares på køl. Helt perfekte som julekonfekt - eller resten af året, når du trænger til lidt sødt.

Flere inspirerende opskrifter:

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler

Hjemmelavede marcipansnitter

5 fra 8 stemmer
Hjemmelavede marcipansnitter med nougat er verdens nemmeste konfekt at lave til jul – her kan alle være med.
Gå til opskrift
Hjemmelavede marcipansnitter er verdens nemmeste konfekt. Her er de skåret ud i den klassiske harlekin-form, men de kan skæres som du ønsker – kun fantasien sætter grænser. Foto: Charlotte Mithril

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

4.7 fra 23 stemmer
Cornflakestoppe er det letteste konfekt, man kan lave. Og de smager lige så godt, som de ser ud til. 10 minutter er den tid, det tager.
Gå til opskrift
Cornflakestoppe cornflakes toppe

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.8 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Gå til opskrift
billede med kransekage

Opskrift på julekonfekt med saltkaramel

4.8 fra 5 stemmer
Opskrift på julekonfekt med saltkaramel, der er en luksusudgave af konfekt. Julekonfekten smager både sødt og salt, og er en sikker vinder.
Gå til opskrift
billederesultat for julekonfekt med saltkaramel

Hjemmelavet træstamme

4.9 fra 7 stemmer
En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.
Gå til opskrift
En hjemmelavet træstamme er utrolig nem at lave og smager skønt. Her er den pyntet med frysetørrede hindbær og hakkede mandler, der giver både smag og sprødhed. Foto: Charlotte Mithril

FAQ

Hvor længe holder marcipanbolde?

Marcipanbolde kan holde sig i et par uger i køleskabet, men det er bedst at spise dem inden for få dage efter de er lavet.

Kan man fryse marcipanbolde?

Ja, du kan fryse dem for at forlænge holdbarheden, men de kan blive lidt hårde efter frysning.

Hvad med allergener i marcipanbolde?

Ja, marcipanbolde kan indeholde nødder (mandler) og mælkeprodukter (chokolade), så de er ikke egnet til personer med allergi over for disse ingredienser.

Hvordan opbevarer man marcipanbolde?

De bør opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet for at holde dem friske og undgå, at de bliver hårde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    november 22, 2023 at 10:00 am

    Hej Holger. Man kan også bruge en flamingo plade, hvor man trækker madfilm over. Det er let at stikke i. Efter brug fjernes filmen og pladen kan bruges igen og igen. Jeg bruger den til alt konfekt der skal overtrækkes. Håber andre kan få glæde af Ideen 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 22, 2023 at 10:03 am

      Hej Lone
      Mange tak for det gode råd - som hermed er givet videre. Det er da genialt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Snurre

    december 25, 2020 at 4:00 pm

    Hey Holger
    Endnu en fed opskrift ud af mange.
    Jeg har lige et lille trick til tørring af kuglerne. Det kan være lidt svært at stikke spydene i en papkasse, det kan være noget nemmere at bruge et par halverede bagekartofler 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required