Opskrift på julekonfekt med saltkaramel, der er en luksusudgave af konfekt. Julekonfekten smager både sødt og salt, og er en sikker vinder.
Julekonfekt med saltkaramel er måske ikke det nemmeste stykke konfekt til julen, men det er hele arbejdsgangen værd.
Du får et stykke julekonfekt med en kombination af det søde og salte, og den du godt blive rigtig glad for.
Som sagt kræver det lidt tid og tålmodighed at kreere konfekten, men til gengæld bliver du helt sikkert glad for resultat.
Du skal nok regne med, at det i forberedelse og planlægning tager mindst en time at lave 14 stykker af den lækre julekonfekt med kokosmarcipan og saltkaramel.
Opskrift på julekonfekt med saltkaramel
Ingredienser
- 75 gram sukker
- 100 gram creme fraiche - 35%
- 25 gram glukose
- 25 gram smør - saltet
- 150 gram marcipan - Odense Marcipan Kokos
- 100 gram chokolade - lys
- kokosflager
- flagesalt
Sådan gør du
- Kom sukker i en gryde og varm op ved høj varme til det karamelliserer og bliver lysebrunt. Sænk derefter temperaturen og tilsæt creme fraiche og glukose.
- Kog op til 105 grader og køl derefter ned til cirka 40 grader.
- Blend eller pisk smørret i, for at få en helt glat og lækker karamel.
- Gryden med karamel dækkes med husholdningsfilm og sættes til side. Det kan med fordel laves dagen før og stå ude ved stuetemperatur. Karamellem kan blive for hård og svær at arbejde med, hvis den opbevares på køl, så lad være med det.
- Rul marcipan ud til en firkant på cirka 8 x 14 centimeter og skær 12-14 mindre stykker på 2 x 4 centimeter.
- Dyp stykkerne i tempereret chokolade (op til kanten) og kom derefter karamellen i en sprøjtepose og sprøjt et flot mønster på toppen af marcipanstykkerne.
Næringsindhold
Tips
Din julekonfekt med saltkaramel kan pyntes som på billedet ved at drysse en smule flagesalt over karamellen, og derefter sætte lidt kokosflager i.
Opskriften er udviklet af Odense Marcipan.
Se også opskrifter på:

Comments
No Comments