• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Daddelkonfekt med marcipan, mandler og chokolade

Daddelkonfekt med marcipan, mandler og chokolade

Daddelkonfekt med marcipan, mandler og overtrukket med chokolade er perfekte til jul, men kan spises året rundt som et sundere alternativ til eksempelvis slik. Foto: Charlotte Mithril
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 21. december 2020

Daddelkonfekt består af dadler med marcipan og mandel overtrukket med chokolade. De smager fantastisk og er dejligt nemme at lave.

Denne opskrift på daddelkonfekt må du prøve!

Lækre søde og bløde dadler med en cremet midte af marcipan og en sprød mandel i midten. Overtrukket med en lækker mørk chokolade, får du den perfekte bid.

Søde og sundere dadler

Dadler er en lille aflang stenfrugt, der vokser på daddelpalmer under varmere himmelstrøg.

De har en utrolig lækker blød konsistens og en høj sødme.

Den søde smag gør dem til et godt alternativ til andre søde sager, som eksempelvis slik. Derfor kaldes de også nogle gange for sundt slik. Dadler indeholder nemlig også sunde vitaminer og mineraler.

Man skal dog være opmærksom på, at den høje sødme kommer fra sukkerstoffer i dadlerne. De indeholder altså en del sukker, og dermed også en del kalorier.

Den lækreste smag

Konfekt og anden juleslik og bagværk, kan hurtigt blive meget sødt med sødt på. Derfor er det vigtigt at tænke lidt alternativer til konfektskålen.

Daddelkonfekt har også en sødlig smag, men indeholder desuden friske og frugtige aromaer. Mandlerne i marcipanen og den hele mandel giver en mild bitterhed og lidt sprødt at tygge på.

Og den mørke chokolade, der dækker daddelkonfekten, giver desuden en mild bitterhed og flere frugtige aromaer.

De bitre noter fra mandler og chokolade afbalancerer sødmen perfekt, og de frugtige aromaer giver den lidt friskhed.

Opskrift på daddelkonfekt

Daddelkonfekt med marcipan, mandler og overtrukket med chokolade er perfekte til jul, men kan spises året rundt som et sundere alternativ til eksempelvis slik. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Daddelkonfekt med marcipan, mandler og chokolade

5 fra 2 stemmer
Daddelkonfekt består af dadler med marcipan og mandel overtrukket med chokolade. De smager fantastisk og er dejligt nemme at lave.
Forb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 20 dadler
  • 20 mandler
  • 100 g marcipan - ren rå
  • 100 g mørk chokolade
Pynt
  • mandelflager

Fremgangsmåde
 

  1. Skær dadlerne halvt igennem og fjern stenen.
  2. Kom et lille stykke marcipan rundt om en mandel og kom mandelmarcipan-klumpen ind i dadlen, hvor stenen tidligere sad. Fold forsigtigt dadlens sider op omkring marcipanen.
  3. Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.
  4. Dyp daddelkonfekten i den smeltede chokolade og sæt dem på et stykke bagepapir. Drys med hakkede mandler.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også disse opskrifter på lækker konfekt:

Hjemmelavet træstamme

4.9 fra 7 stemmer
En hjemmelavet træstamme behøver ikke at være svær at lave. Her er verdens nemmeste opskrift på marcipan roulade med marcipan og blød nougat.
Gå til opskrift
En hjemmelavet træstamme er utrolig nem at lave og smager skønt. Her er den pyntet med frysetørrede hindbær og hakkede mandler, der giver både smag og sprødhed. Foto: Charlotte Mithril

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

4.9 fra 19 stemmer
Dadelbarer er simpelthen det lækreste alternativ til slik. Og så tager de ikke lang tid at lave. Til gengæld smager de vanvittig godt.
Gå til opskrift
Dadelbarer

Chokolade med hasselnødder

4.7 fra 3 stemmer
Sådan laver du chokolade med hasselnødder. Lækker og hjemmelavet chokoladeplader med nødder, og det er faktisk ikke så svært at lave selv.
Gå til opskrift
billederesultat for chokoladebrud med hasselnødder
Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required