• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Fyldte dadler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
18
SHARES
FacebookMessenger18PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 21. september 2021

Fyldte dadler dyppet i den lækreste chokolade og valnødder er en delikatesse uden lige. Her består fyldet af crunchy peanutbutter.

Fyldte dadler kender du måske fra jul, hvor dadelstenen er udskiftet med marcipan.

Men der er en masse andet, vi kan bruge som fyld alt efter smag. Da dadler er så søde, synes jeg, at det klæder dem at få lidt salt.

Og her kom peanutbutteren ind. Den er både salt og har konsistens, så det bløde dadelkød får lidt modspil.

Og når du så topper med hakkede nødder, får du endnu mere knas. Tip: Gem dine chokoladeæsker, så har du altid en fin beholder til konfekt.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet peanutbutter på kun 10 minutter
  • Dadler med bacon
  • Dadelkonfekt med marcipan
  • 10 sunde snacks – få inspiration her

Opskrift på fyldte dadler i chokolade

Fyldte dadler
Karen SenecaKaren Seneca

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

5 fra 3 stemmer
Fyldte dadler dyppet i den lækreste chokolade og valnødder er en delikatesse uden lige. Her består fyldet af crunchy peanutbutter.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Køletid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 12 dadler
Ret: Søde sager
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 dadler - udstenede
  • 3 spsk peaunutbutter - crunchy
  • 150 g mørk chokolade - 72 %
  • 50 g valnødder - grofthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at udstene dadlerne. Tag en lille urtekniv og skær langs dadlen, nu kan du vippe stenen ud. Tip: Medjool er de bedste dadler.
  2. Fyld peanutbutter i dadlerne. Brug urtekniven eller en meget lille teske.
  3. Luk dadlerne sammen om åbningen og smør overskydende peanutbutter væk. Det gør ikke noget, at de ikke kan lukkes helt. Det sørger chokoladen for.
  4. Kom dadlerne i fryseren en halv time, det gør dem nemmere at overtrække.
  5. Temperer chokoladen enten i mikroovn eller i vandbad. Se hvordan her.
  6. Kom en tandstik i en dadel, hold den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over den. Drej tandstikken, så dadlen bliver helt overtrukket. Brug eventuelt en kniv til at smøre ud, hvis der er for meget chokolade på et sted.
  7. Læg dadlen på en lille rist og gentag med de andre.
  8. Kom dadlerne i fryseren en halv time eller lad chokoladen størkne et køligt sted. Nu har du den lækreste konfekt, som passer til aftenkaffen eller teen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Medjool dadler er de bedste dadler til konfekt, fordi de er bløde og saftige. Hvis du bruger nogle tørre dadler, vil mundfornemmelsen ikke være den samme, men smagen vil stadig være god.

Prøv også at lave dadler med et fyld af saltkaramel eller hakkede saltmandler sammen med hakkede pistacienødder.

Du kan også lave den klassiske dadelkonfekt med marcipan og drysse lidt lakridspulver ud over chokoladen, imens den stadig er tempereret.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required