Fyldte dadler dyppet i den lækreste chokolade og valnødder er en delikatesse uden lige. Her består fyldet af crunchy peanutbutter.
Fyldte dadler kender du måske fra jul, hvor dadelstenen er udskiftet med marcipan.
Men der er en masse andet, vi kan bruge som fyld alt efter smag. Da dadler er så søde, synes jeg, at det klæder dem at få lidt salt.
Og her kom peanutbutteren ind. Den er både salt og har konsistens, så det bløde dadelkød får lidt modspil.
Og når du så topper med hakkede nødder, får du endnu mere knas. Tip: Gem dine chokoladeæsker, så har du altid en fin beholder til konfekt.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fyldte dadler i chokolade
Ingredienser
- 12 dadler udstenede
- 3 spsk peaunutbutter crunchy
- 150 gram mørk chokolade 72 %
- 50 gram valnødder grofthakket
Sådan gør du
- Begynd med at udstene dadlerne. Tag en lille urtekniv og skær langs dadlen, nu kan du vippe stenen ud. Tip: Medjool er de bedste dadler.
- Fyld peanutbutter i dadlerne. Brug urtekniven eller en meget lille teske.
- Luk dadlerne sammen om åbningen og smør overskydende peanutbutter væk. Det gør ikke noget, at de ikke kan lukkes helt. Det sørger chokoladen for.
- Kom dadlerne i fryseren en halv time, det gør dem nemmere at overtrække.
- Temperer chokoladen enten i mikroovn eller i vandbad. Se hvordan her.
- Kom en tandstik i en dadel, hold den over skålen med chokolade og hælde chokoladen over den. Drej tandstikken, så dadlen bliver helt overtrukket. Brug eventuelt en kniv til at smøre ud, hvis der er for meget chokolade på et sted.
- Læg dadlen på en lille rist og gentag med de andre.
- Kom dadlerne i fryseren en halv time eller lad chokoladen størkne et køligt sted. Nu har du den lækreste konfekt, som passer til aftenkaffen eller teen.
Tips
Medjool dadler er de bedste dadler til konfekt, fordi de er bløde og saftige. Hvis du bruger nogle tørre dadler, vil mundfornemmelsen ikke være den samme, men smagen vil stadig være god.
Prøv også at lave dadler med et fyld af saltkaramel eller hakkede saltmandler sammen med hakkede pistacienødder.
Du kan også lave den klassiske dadelkonfekt med marcipan og drysse lidt lakridspulver ud over chokoladen, imens den stadig er tempereret.