Hjemmelavet peanutbutter er super let at lave, og så er det både billigere og en større smagsoplevelse end dem, man køber. Her er opskriften.
Hjemmelavet peanutbutter er en af de ting, som jeg oftest altid bruger. I mit køkken kan man altid finde et glas af dette hjemmelavede vidunder.
Det skyldes først og fremmest, at jeg elsker det men også, at det er billigere end det færdiglavet, og så er det utrolig meget sundere.
Færdiglavet peanutbutter indeholder ofte utrolig meget sukker og olie.
Men i denne opskrift på hjemmelavet peanutbutter ved vi, hvilke ingredienser der er i, og det er nemlig kun peanuts samt meget lidt salt, sukker og olie.
Det føles næsten helt snyd at skrive en opskrift på noget som simpelt. Men før jeg begyndte at lave min egen peanutbutter, troede jeg, at det ville være svært at lave en hjemmelavet.
Nu ved jeg, hvor let og billigt det kan gøres. I min lille husholdning spiser vi meget jordnøddesmør.
Som vegetar har brug for proteiner fra andre kilder end kød, og der er peanuts virkelig en helt af en kilde til proteiner.
Dette spiller også ind for min kæreste, som dagligt træner og dermed har brug for de ekstra proteiner.
Og der er peanutbutter virkelig nemt og lækkert at spise for ham.
Opskrift på hjemmelavet peanutbutter
Hjemmelavet peanutbutter på kun 10 minutter
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTSådan gør du
- En pande varmes op ved mellem varme. Tilføj nu alle jordnødderne, lad dem ristes i cirka fem minutter og rør rundt i dem en gang hver halve minut. Nødderne skal være gyldne og ikke brændte.
- Lad jordnødderne køle helt ned på et fad.
- Hvis de jordnødder, du bruger, har en smule skal på, kan du fjerne skallen ved at tage en håndfuld nødder op i hænderne og gnide dem. Derefter er det let bare at puste skallen væk. (Spring dette step over, hvis dine jordnødder allerede er frie fra skal)
- Tilføj nu alle jordnødderne i en blender eller foodprocessor. Blend dem i cirka to minutter.
- Tilføj olie, salt og sukker og blend det hele sammen i yderligere tre minutter.
- Jeg blender normalt min peanutbutter i fem minutter, da jeg godt kan lide den en smule crunzy. Men det afhænger af, hvilke blender man har, og hvordan man foretrækker sin peanutbutter.
- Hæld nu peanutbutter på glas, og så er den klar til at blive spist.
Se også vores andre opskrifter på lækkert smørepålæg:
Hvor lang tid kan det holde i køleskab?
Hej Kira
Jeg ville ikke opbevare peanutbutter i køleskabet, da det bliver hårdt og skal tages ud i god tid inden brug.
Stil det i stedet i køkkenskabet. Her kan peanutbutter holde sig mindst en måned - og nok meget længere. Du har dog nok spist det inden 🙂
De bedste hilsner
Holger