Sådan laver du chokoladebrud med hasselnødder. Lækker og hjemmelavet chokolade med nødder, og det er faktisk ikke så svært at lave selv.
Chokoladebrud med hasselnødder går herhjemme ind under julekonfekt.
Vi er ret kræsne på konfektfronten, så det skal helst være så enkelt som overhovedet muligt, og ikke indeholde alle mulige dikkedarer.
Så de hjemmelavede chokoladebrud med nødder er altid på vores jule to do liste, da de er nemme at bikse sammen og så smager de bare godt.
Opskriften her giver en lille portion, som du sagtens kan gange op, hvis du ønsker. Jeg bruger en form/folie bakke der har målene 20x15 centimeter, da den passer perfekt.
Du kan toppe chokoladebrud med frysetørrede bær, hvis du ønsker. Dette skal gøres inden du sætter den på køl.
Du kan bruge den chokolade, du ønsker. Vi kan bedst lide lys chokolade så derfor er de her chokoladebrud lavet med en lys chokolade.
Ingredienser
- 60 gram hasselnødder
- 200 gram chokolade lys eller mørk
- 30 gram hvid chokolade
Sådan gør du
- Hak hasselnødderne groft, ikke for fint.
- Smelt den mørke eller lyse chokolade over et vandbad og vend nødderne i.
- Smelt den hvide chokolade i en anden skål.
- Hæl derefter chokoladen, der er vendt med nødder, i en lille form beklædt med bagepapir. Formen skal være ca. 20 gange 15 centimeter, for så får du den rette tykkelse på din chokoladebrud med hasselnødder.
- Hæld den smeltede hvide chokolade over og lav et mønster med en kniv eller lignede.
- Sæt din hjemmelavede chokoladebrud på køl, så chokoladen størkner helt.
- Skær den hjemmelavede chokoladebrud med hasselnødder ud i ønskede stykker.
Næringsindhold
Tips
Den færdiglavede chokoladebrud med hasselnødder kan bla. anvendes som konfekt til jul - men den kan bestemt spises på alle tider af året.
Se også disse opskrifter med chokolade:
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
Comments
No Comments