Dadelbarer er simpelthen det lækreste alternativ til slik. Og så tager de ikke lang tid at lave. Til gengæld smager de vanvittig godt.
Dadelbarer er de sande lækkerbiskner, som er gode at have, når slik-cravingen tager over.
De er uden raffineret sukker og e-numre, og smager supergodt. Dadler er i sig selv temmelig bløde, men de hakkede valnødder giver mere struktur, når det blendes sammen.
Da jeg foretrækker dadelbarer så enkle som mulige, så man rigtigt kan smage de solmodne dadler og de hakkede nødder, er der kun fem ingredienser i.
Jeg har tilsat peanutbutter, fordi det giver en mere saltet smag til de søde dadler. Og den mørke chokolade tilføjer bitterhed, så det hele ikke bliver hvinende sødt.
Du kan naturligvis udskifte valnødderne med alle mulige andre nødder, undlade peanutbutter eller blande kokosmel i. Det sidste gør, at de bliver mindre snaskede og lidt mere tørre.
Uanset hvad er det bare om at lege sig lidt frem. Når man først har lavet dem en gang, ved man mere om, hvad der vil klæde dem næste gang.
Opskrift på dadelbarer med mørk chokolade
Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift
Ingredienser
- 3 dl dadler - uden sten
- 3 dl valnødder - ca. 150 gram
- 1 tsk. vanilje
- 1 spsk. peanutbutter - med top
- 150 gram mørk chokolade - smeltet
Sådan gør du
- Pil stenene ud af dadlerne. Hak dadlerne groft.
- Blend valnødder med vanilje.
- Tilsæt dadler og peanutbutter, blend videre, til det er en klistret, tyk masse.
- Saml dadelklumpen med hænderne, beklæd en rugbrødsform med bagepapir og læg dadelmasse ned i formen. Den fylder ca. en halv form. Klap dadlemassen med en spartel, så den bliver plan foroven.
- Sæt på køl i en halv time.
- Nu kan du tage dadelbarerne ud af køleskabet, lirke dadelblokken op ad formen og skære i skiver. Det er blødt at arbejde med, så du skal holde tungen lige i munden, når du hælder chokolade på.
- Temper chokoladen: Smelt to tredjedele over vandbad, når det er smeltet, blander du chokoladen med den sidste tredjedel.
- Stik en kniv på langs på undersiden af en skive dadelbar, hæld det smeltede chokolade ud over baren med en ske. Lirk dadelbaren ned på et spækbræt overtrukket med film. Drys hakkede nødder på - jeg bruger lidt hasselnødder og peanuts.
- Fortsæt med de andre dadelbarer. Hvis du synes, at det er for besværligt, kan du rulle dadelmassen i stedet og overtrække med chokolade samt drysse med nødder.
- Sæt dine dadelbarer i køleskabet i mindst en time, før du spiser dem.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan også prøve en af disse opskrifter på konfekt:
Linda Stolberg Jensen
Hvor mange kacl er der i en bar?
Vh Linda