• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

Dadelbarer
4.9 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. oktober 2020 - Udgivet: 19. oktober 2020

Dadelbarer er simpelthen det lækreste alternativ til slik. Og så tager de ikke lang tid at lave. Til gengæld smager de vanvittig godt.

Dadelbarer er de sande lækkerbiskner, som er gode at have, når slik-cravingen tager over.

De er uden raffineret sukker og e-numre, og smager supergodt. Dadler er i sig selv temmelig bløde, men de hakkede valnødder giver mere struktur, når det blendes sammen.

Da jeg foretrækker dadelbarer så enkle som mulige, så man rigtigt kan smage de solmodne dadler og de hakkede nødder, er der kun fem ingredienser i.

Jeg har tilsat peanutbutter, fordi det giver en mere saltet smag til de søde dadler. Og den mørke chokolade tilføjer bitterhed, så det hele ikke bliver hvinende sødt.

Du kan naturligvis udskifte valnødderne med alle mulige andre nødder, undlade peanutbutter eller blande kokosmel i. Det sidste gør, at de bliver mindre snaskede og lidt mere tørre.

Uanset hvad er det bare om at lege sig lidt frem. Når man først har lavet dem en gang, ved man mere om, hvad der vil klæde dem næste gang.

Opskrift på dadelbarer med mørk chokolade

Dadelbarer
Karen SenecaKaren Seneca

Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift

4.90 fra 19 stemmer
Dadelbarer er simpelthen det lækreste alternativ til slik. Og så tager de ikke lang tid at lave. Til gengæld smager de vanvittig godt.
Hviletid på køl 1 time t
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 10 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl dadler - uden sten
  • 3 dl valnødder - ca. 150 gram
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 spsk peanutbutter - med top
  • 150 g mørk chokolade - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Pil stenene ud af dadlerne. Hak dadlerne groft.
  2. Blend valnødder med vanilje.
  3. Tilsæt dadler og peanutbutter, blend videre, til det er en klistret, tyk masse.
  4. Saml dadelklumpen med hænderne, beklæd en rugbrødsform med bagepapir og læg dadelmasse ned i formen. Den fylder ca. en halv form. Klap dadlemassen med en spartel, så den bliver plan foroven.
  5. Sæt på køl i en halv time.
  6. Nu kan du tage dadelbarerne ud af køleskabet, lirke dadelblokken op ad formen og skære i skiver. Det er blødt at arbejde med, så du skal holde tungen lige i munden, når du hælder chokolade på.
  7. Temper chokoladen: Smelt to tredjedele over vandbad, når det er smeltet, blander du chokoladen med den sidste tredjedel.
  8. Stik en kniv på langs på undersiden af en skive dadelbar, hæld det smeltede chokolade ud over baren med en ske. Lirk dadelbaren ned på et spækbræt overtrukket med film. Drys hakkede nødder på - jeg bruger lidt hasselnødder og peanuts.
  9. Fortsæt med de andre dadelbarer. Hvis du synes, at det er for besværligt, kan du rulle dadelmassen i stedet og overtrække med chokolade samt drysse med nødder.
  10. Sæt dine dadelbarer i køleskabet i mindst en time, før du spiser dem.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan også prøve en af disse opskrifter på konfekt:

Havregrynskugler - nem og lækker opskrift på julekonfekt

4.8 fra 70 stemmer
Havregrynskugler - lav dine egne smagfulde havregrynskugler med vores lækre opskrifter med bl.a kaffe og marcipan og bliv klar til julen. Nem opskrift!
Gå til opskrift
billederesultat for havregrynskugler

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

4.7 fra 23 stemmer
Cornflakestoppe er det letteste konfekt, man kan lave. Og de smager lige så godt, som de ser ud til. 10 minutter er den tid, det tager.
Gå til opskrift
Cornflakestoppe cornflakes toppe

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade

4.7 fra 7 stemmer
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Gå til opskrift
Marcipanhjerter
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Stolberg Jensen

    november 21, 2022 at 6:52 pm

    Hvor mange kacl er der i en bar?
    Vh Linda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required