• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter

Marcipankonfekt - 3 forskellige, fine opskrifter

Marcipankonfekt
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. oktober 2021 - Udgivet: 19. oktober 2021

Marcipankonfekt kan varieres på et utal af måder. Her er tre forskellige opskrifter på den lækreste konfekt til jul eller andre hyggestunder.

Marcipankonfekt hører julen til, men den er nu også lækker på andre tidspunkter af året.

Og så er hjemmelavede lækkerier altid hyggelige - både at lave, servere og spise. Fordelen er blandt andet, at man kan vælge sine yndlingssmage og slippe kreativiteten løs.

Her får du opskriften på tre forskellige slags: Marcipankonfekt med citron og lime, marcipanhjerter med Grand Marnier-rosiner og lakridsmarcipan med saltkaramel.

Opskrift på marcipankonfekt med citrus-smag

Citronlime-marcipan
Karen SenecaKaren Seneca

Marcipankonfekt med citron og lime

5 fra 1 stemme
Marcipankonfekt med citrus-limemarcipan overtrukket med hvid chokolade er nemt at lave - og smagen er skøn.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 20 stk
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 pakke citron/lime marcipan
  • 150 g hvid chokolade
  • 1 spsk citronskal - fintrevet
  • krymmel - el.lign.

Fremgangsmåde
 

  1. Rul citron-lime-marcipanen ud, så den er max. en cm. i højden. Skær marcipanen ud i tern eller rektangler. Stil på køl.
  2. Temper den hvide chokolade: Tag to tredjedele af chokoladen og smelt den over et vandbad lige så langsomt, rør gerne rundt i den imens.
  3. Når chokoladen er helt smeltet og lækker, tager du skålen af vandbadet og hælder resten af den hvide chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  4. Chokoladen skal være kølet ned til 29 grader, før du begynder at overtrække dine marcipanstykker. Har du ikke bagetermometer, kan du sjusse dig frem ved at mærke - den skal være køligere end din hud.
  5. Stik en gaffel eller et spyd i marcipanstykkerne og dyp dem i den smeltede chokolade. Bank gaflen let på skålens kant, så du får overskydende chokolade af.
  6. Sæt dem på bagepapir og drys med revet citronskal samt eventuelt krymmel. Jeg har brugt grønt drys sammen med den gule citronskal.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Lakridsmarcipan med saltkaramel

Lakridsmarcipan - julekonfekt
Disse stykker er lavet af lakridsmarcipan og saltkaramel-overtræk. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Lakrids og karamel er en rigtig god kombination. Den stærke lakridssmag og den søde karamel smelter på tungen.

Og denne marcipankonfekt er supernem at lave:

  • Rul lakridsmarcipan ud, så højden er 0,6 mm. Du kan enten købe Odense Marcipans lakridsmarcipan eller ælte lakridspulver i en rulle marcipan.
  • Stik marcipanen ud i den ønskede form, sæt på køl.
  • Temperer hvide chokoladeknapper med saltkaramel ved at smelte to tredjedele over et vandbad. Når chokoladeknapperne er smeltet, hælder du den sidste tredjedel i og rører godt rundt.
  • Dyp marcipanstykkerne i den smeltede chokolade og pynt med for eksempel guldstøv og lakridskrymmel som her.

Marcipanhjerter med Grand Marnier

Marcipanhjerter med rosiner - marcipankonfekt
Hjerterne er støbt i en silikoneform. Det får et mere klart udtryk. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

På en måde er det nemmere at støbe sin konfekt i en form, da man ikke skal stå og dyppe hver enkelt stykke ned i smeltet chokolade.

Her har jeg valgt en kombination af rosiner og Grand Marinier, hvor rosinerne har søbet i Grand Marnier i en times tid, før de hakkes.

Sådan gør du:

  • Hak rosinerne efter ønsket størrelse, jeg hakker dem temmelig fint.
  • Ælt lidt Grand Marnier og rosinerne ind i en rulle marcipan, og kom blandingen i en pose.
  • Temperer mælkechokolade eller mørk chokolade i et vandbad: To tredjedele smeltes over vandbad, derefter tages skålen af vandbadet og den sidste del røres i.
  • Hæld chokolade i formen, så den falder ned og dækker alle hullerne.
  • Vend nu formen over en skål og hæld chokoladen ud, nu vil hullerne blot have et tyndt chokoladelag. Sæt i fryser i 10 minutter, så chokoladen størkner.
  • Tryk marcipanen ned i hullerne i din form, sørg for at fordele den godt i hullerne. Husk, at du skal have chokolade ovenpå, så du skal ikke fylde helt op.
  • Tag nu resten af den smeltede chokolade og hæld over formen, så du dækker helt. Skrab overskydende chokolade af med en spartel.
  • Lad chokoladen størkne, før du vender formen på hovedet og får din marcipankonfekt ud.

Se også vores samlede oversigt over julekonfekt:

10 opskrifter på dejlig julekonfekt

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required