• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Julekonfekt - opskrifter på konfekt og juleslik

Julekonfekt - opskrifter på konfekt og juleslik

Julekonfekt - træstamme
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. december 2022 - Udgivet: 11. december 2022

Julekonfekt hører julen til. Her får du opskrifter på den lækreste konfekt, som er nem at lave. Find alt fra marcipansnitter til daddelslik.

Julekonfekt skal der til i julen. Ja, gerne hele december. Og lige som med vaniljekranse og brunkager, vi sjældent bager på andre tidspunkter, er hjemmelavet konfekt også knyttet til juletiden.

Her finder du både klassikere som fyldte dadler og marcipansnitter samt opskrifter på de fineste marcipanlakrids-hjerter og cornflakestoppe.

Med andre ord: Alt, hvad hjertet begærer af hjemmelavet julekonfekt.

Hjemmelavet marcipankonfekt

billederesultat for julekonfekt med saltkaramel
Julekonfekt med saltkaramel er den rene luksus. Konfektstykkerne er både søde og salte. Foto: Odense Marcipan.

Siden 1800-tallet har vi spist marcipan og marcipankonfekt i julen. I begyndelsen af 1800-tallet blev marcipanfigurer ligefrem hængt på juletræet.

Efter dansen kunne man så få lov at tage figurerne ned og spise dem. I dag serverer vi marcipankonfekt i alle mulige afskygninger og med forskellig smag.

Marcipanhjerter med lakrids og Ruby-chokolade

Hjemmelavede marcipansnitter

Træstamme med nougat og marcipan

Hjemmelavede snebolde

Julekonfekt med saltkaramel og marcipan

Havregrynskugler

billederesultat for havregrynskugler
Havregrynskugler kan blandt andet laves til jul, og de er nemme at trille, så også børnene kan være med. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Havregrynskugler er endnu en klassiker, som vi hurtigt og nem kan lave. Vi har både den traditionelle opskrift og en sundere version:

Gode, gammeldags havregrynskugler

Sunde havregrynskugler med kokos og dadler

Hjemmelavede karameller

Hjemmelavede karameller
Karamellerne her er helt rene flødekarameller. Hvis du vil have nødder eller andet fyld i, skal du blot drysse et lag hakkede nødder el.lign. i bunden af din form, før du hælder karamelmassen i den. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Karameller er ikke så svære at lave, som man skulle tro. Og resultatet bliver meget bedre end dem, vi køber.

Hjemmelavede flødekarameller

Lakridskarameller med rålakridspulver

Julekonfekt med dadler

Fyldte dadler
Disse dadler er fyldt med peanutbutter, som du kan se på den halve daddel øverst til højre. De er nemme at lave og smager guddommeligt. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Dadler hører med til den danske jul, selvom det er eksotiske frugter, der gror langt fra vores køligere himmelstrøg.

Køber du Medjoul-dadler, er du sikker på at få en saftig daddel med masser af smag. Fyld dem med lækkerier, overtræk med chokolade og nyd denne hilsen fra Mellemøsten.

Dadler med marcipan og chokoladeovertræk

Fyldte dadler med peanutbutter og chokolade

Daddelbarer med valnødder

Cornflakestoppe og nougatknas

Cornflakestoppe cornflakes toppe
Det er nemt at lave cornflakestoppe med børn, da det går hurtigt, og de kan pynte toppene for eksempel med gulddrys som her. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Her er vi ude i relative nye traditioner i forhold ti julekonfekt: Nougatknas og cornflakes vendt i smeltet chokolade og derpå drysset med valgfri pynt. Nemt og lækkert.

Cornflakestoppe - verdens hurtigste konfekt

Nougatknas med mandler

Duftende brændte mandler

Brændte mandler
Fire ingredienser forvandler almindelige mandler til de lækreste, sprøde brændte mandler. Sukker, vand, vanilje og mandler er alt, du skal bruge. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Brændte mandler dufter af jul, men faktisk har vi kun købt dem herhjemme de seneste 60 år.

Skikken med at glasere mandler og nødder stammer fra Mellemøsten og tak for det. De brændte mandler smager og dufter fantastisk.

Opskrift på lækre, brændte mandler

Hjemmelavet juleslik

Flæsk med hindbær i tern
Flæsk er en juletradition i mange danske hjem også de søde gele-stykker. Foto fra bogen 'Hjemmelavet slik'/Turbine Forlag.

Der er visse ting, vi kun spiser i juletiden. Denne kategori hører flæsk til. Ikke stegeflæsk, men meget blød frugtvingummi, som du får opskriften på her.

Sødt og syrligt hindbærflæsk

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her