Flæsk med hindbær er gammeldags juleslik, som vi fik dem serveret engang. De er bløde og nærmest geleagtige, og så smager de af jul.
Flæsk med hindbær er sødt og syrligt, nøjagtigt sådan som gammeldags flæsk skal være. Altså den slags som ligger i slikskålen.
I min barndoms jul var der altid flæsk i forskellige farver, gul, rød og orange. Det hørte med til juledagene, mens vi aldrig spiste det resten af året.
På den måde læner det søde flæsk sig op ad pebernødder og brunkager, som de færreste serverer året rundt.
Opskriften her er fra Martin Wieses bog 'Hjemmelavet slik', som spænder vidt fra julegodter til børneslik og sund slik.
Bogen udkom i oktober måned på Turbine, og er slet ikke så tosset at have ved hånden her i juletiden.
Opskrift på flæsk med hindbær og sukker
Ingredienser
- 200 gram hindbær
- 3 stk lime saften
- 11 blade husblas
- 100 gram vand
- 250 gram sukker
- 70 gram glukosesirup
- 1 spsk smagsneutral olie
- 100 gram sukker til servering
Sådan gør du
- Kog hindbær med fintrevet skal og saften fra de tre limefrugter i ca. 10 minutter ved middel varme, til hindbærrene er møre.
- Sigt saften fra og stil den til side - selve frugtkødet skal ikke bruges.
- Læs husblassen i blød i koldt vand. Kom vand, sukker og glukosesirup i en gryde og kog det op i 10 minutter ved middel varme.
- Tag massen af varmen og tilsæt hindbærsaften. Køl ned til 80 grader.
- Pres vandet fra husblassene, og opløs den i hindbærlagen. Rør det godt sammen.
- Smør en form, 20 x 20 cm, med smagsneutral olie, og hæld vingummimassen deri. Sæt hindbærflæsket på køl i et par timer, til det har sat sig.
- Skær massen i firkanter, og vend dem i lidt sukker, inden de serveres. Flæsket begynder at væske, hvis det står for længe i sukker, derfor skal de først vendes lige op til servereingen.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments