Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.
Kage med dadler og mandler er en sund kage, der bages uden hverken sukker, hvedemel eller mælk.
I stedet er der som sagt masser af dadler i den, og derfor får du alligevel en ret sød kage, der både er svampet og har en fugtig konsistens.
Netop fordi kagen laves uden sukker, er den naturligvis perfekt til folk med sukkersyge.
Her er dadelkagen bagt med lidt usødet kakao, men det kan undlades.
Den lækre og nemme kage med dadler kan også laves en banan i dejen, men det kan altså også sagtens udelades.
Nyd dadelkagen til kaffen - eller brug den som en sund dessertkage. Evt. sammen med en sukkerfri vaniljeis.
Opskrift på kage med dadler
Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kom dadler, mandler, olie, appelsinsaft og -skal, kanel, salt, friskkværnet peber og vaniljestang i en foodprocessor og kør et par minutter, til det har en konsistens der minder om marcipan.
- Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører.
- Skrab evt. dej ned fra kanterne og kør en sidste gang, så du er helt sikker på, at det hele er godt blandet.
- Kom dejen til din kage med dadler i en smurt springform - eller lille bradepande.
- Kage med dadler og mandler bages ved 160 grader almindelig over- og undervarme i ca. 40-45 minutter.
- Efter 35 minutter kan du allerede lige tjekke om din dadelkage er ved at være bagt tilstrækkeligt - men forvent ca. 40-45 minutters bagetid.
- Lad den sukkerfrie dadelkage køle lidt af inden servering.
Tips
Kage med dadler og mandler kan også bages i muffinsforme.
Her skal du forvente en bagetid på ca. 12-15 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.
Den sukkerfrie dadelkage er i øvrigt også god dagen efter. Hvis ikke endda bedre.
Du kan servere den sunde kage med frisk frugt og måske lidt creme fraiche til.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her