• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage

newyorkerbyheart.com topbilledeNewyorkerbyheart.com
Den lækre kage med dadler og mandler, der smager super godt. Samtidig er dadelkagen lavet uden sukker, og er derfor perfekt til diabetikere og folk med sukkersyge. Foto: Newyorker By Heart, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.
  2. Opskrift på kage med dadler
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.67 fra 57 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en opskrift på kage med dadler og mandler. Dadelkagen er sukkerfri, og bages i øvrigt også uden både mel og mælk. En sund kage.

Kage med dadler og mandler er en sund kage, der bages uden hverken sukker, hvedemel eller mælk.

I stedet er der som sagt masser af dadler i den, og derfor får du alligevel en ret sød kage, der både er svampet og har en fugtig konsistens.

Netop fordi kagen laves uden sukker, er den naturligvis perfekt til folk med sukkersyge.

Her er dadelkagen bagt med lidt usødet kakao, men det kan undlades.

Den lækre og nemme kage med dadler kan også laves en banan i dejen, men det kan altså også sagtens udelades.

Nyd dadelkagen til kaffen - eller brug den som en sund dessertkage. Evt. sammen med en sukkerfri vaniljeis.

Opskrift på kage med dadler

4.7 fra 57 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 1 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g dadler - friske og udstenede dadler
  • 200 g mandler
  • 6 spsk. rapsolie - eller kokosolie
  • 1 stor appelsin - fintrevet skal af 1 økologisk appelsin + saften
  • ½ stang vanilje
  • 2 tsk. kanel
  • 1 knivspids salt
  • Lidt friskkværnet peber - en lille smule, ikke for meget
  • 6 æg
  • 2 spsk. kakao - usødet kakaopulver, kan udelades
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Kom dadler, mandler, olie, appelsinsaft og -skal, kanel, salt, friskkværnet peber og vaniljestang i en foodprocessor og kør et par minutter, til det har en konsistens der minder om marcipan.
  • Tilsæt æggene et ad gangen, mens foodprocessoren stadig kører.
  • Skrab evt. dej ned fra kanterne og kør en sidste gang, så du er helt sikker på, at det hele er godt blandet.
  • Kom dejen til din kage med dadler i en smurt springform - eller lille bradepande.
  • Kage med dadler og mandler bages ved 160 grader almindelig over- og undervarme i ca. 40-45 minutter.
  • Efter 35 minutter kan du allerede lige tjekke om din dadelkage er ved at være bagt tilstrækkeligt - men forvent ca. 40-45 minutters bagetid.
  • Lad den sukkerfrie dadelkage køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kage med dadler og mandler - sukkerfri dadelkage
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Kage med dadler og mandler kan også bages i muffinsforme.

Her skal du forvente en bagetid på ca. 12-15 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.

Den sukkerfrie dadelkage er i øvrigt også god dagen efter. Hvis ikke endda bedre.

Du kan servere den sunde kage med frisk frugt og måske lidt creme fraiche til.

Se også disse opskrifter:

Dadelbarer
Dadelbarer med chokolade - den bedste opskrift
Se opskriften
billederesultat for dadler med bacon
Dadler med bacon - bløde dadler i baconsvøb til tapas
Se opskriften
spinatvafler
Spinatvafler
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 4.0K
  • 261
  • 68
  • 33
  • 26
  • 84
  • Delt
Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Newyorkerbyheart.com

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kirsten K. Hansen

    august 25, 2022 at 2:06 pm

    Nej, daddelkage er ikke for diabetikere. Sukkerindholdet i dadler er alt for højt, ca. 70 g sukker pr. 100g dadler, så det er et absolut no go og i mandler er fedtindholdet højt, hvilket heller ikke er godt for en diabetiker.
    Bedste hilsner
    Kirsten KH, mor til diabetiker

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Verdens dyreste mad: Top 5 over luksus-spise
Kanelsneglekage i springform »

Populært indhold lige nu

sprøde filodejsruller med kylling og spidskål

Sprøde filodejsruller med kylling og spidskål

Koteletter i stegefedt

Stegefedt må ikke komme i vasken men hvad så?

Mest mættende grøntsager på et marked - sæson i juni

Mest mættende grøntsager - her er de ti du skal vælge

kartoffelsalat med asparges

Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 57 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 1 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!