Stegt flæsk på gasgrill er den bedste måde at lave stegt flæsk på. Læs her hvorfor og hvordan du laver det sprødeste flæsk i grillen.
Der er mange gode grunde til at lave stegt flæsk på gasgrill, og ikke inde i køkkenet.
Metoder til stegning af flæsk
Jeg har gennem årene eksperimenteret med, hvordan man laver den bedste omgang stegte flæsk, og jeg er ikke i tvivl: Den bedste metode er flæsk på grillen!
Jovist, man kan lave en fin omgang stegt flæsk i ovnen. Men det er noget svineri, og ovnen er fedtet ind efterfølgende. Plus at flæsket altid bliver stegt ujævnt, så noget er virkelig sprødt, mens andet er blødt.
Og så er der stegt flæsk på panden: Her bliver det som regel ganske pænt stegt, men dels har du fedtsprøjt ud over det hele, og dels er der lugten efterfølgende.
Men ved at smide flæsket på grillen undgår du alt dette. Endnu mere vigtigt er det dog, at det faktisk får en langt bedre smag og sprødhed i grillen.
Fordele ved grillet flæsk
De stegte flæskeskiver bliver nemlig både sprøde og samtidig giver grillningen en rund smag af røg og grill, der virkelig klæ'r stegt flæsk. Farven er i øvrigt også pænere, da den bliver en anelse rødlig, mens pandeflæsk og flæsk i ovnen bare er gråt.
Så summa summarum: Steg altid dit flæsk på gasgrill. Eller i kuglegrillen, hvis du har sådan en. Jeg vil dog anbefale gasgrillen, da det alt andet lige er nemmere at styre varmen i den.
Varmen i grillen
Og hemmeligheden ved sprødt flæsk i grillen er netop varmen. Start med en god varme, og dæmp den så til laveste. hvor du steger flæsket færdigt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift og ingredienser til stegt flæsk på gasgrill
20 skiver flæsk
Groft salt
Friskkværnet peber
Stegetid for stegt flæsk i grill: Cirka 25 minutter ved lav varme
Sådan laver du stegt flæsk i gasgrill
- Det er vigtigt at salte flæsket i god tid. Så en time før du begynder at grille, giver du flæskeskivene en god omgang salt, og lader kødet hvile en times tid.
- Tænd gasgrillen op ved fuld varme, så grillen bliver varmet godt igennem. Du skal stege ved direkte varme, så begge brændere skal i brug.
- Rens risten, og smør den med lidt olivenolie, så flæskeskiverne ikke hænger fast.
- Skru varmen ned til middel styrke, og læg nu flæsket på så det ikke overlapper hinanden. I en Weber Q3200 kan du sagtens stege 40 skiver flæsk ad gangen, hvis du har det behov.
- Læg låget på, og vent nu to minutter.
- Vend så flæsket, og luk låget igen. Skru varmen ned på laveste niveau, hvor det stegte flæsk grilles færdigt.
- Den samlede stegetid er cirka 25 minutter ved lav varme, men det afhænger af vind og vejr. Så stegetiden kan være kortere eller længere.
- Vend flæsket med nogle minutters mellemrum og hold øje med det.
- Du har sikkert nogle områder i gasgrillen, hvor varmen er hårdere end andre, og derfor kan du med fordel hen mod slutningen lade nogle af flæskeskiverne bytte plads.
- Krydr til sidst med lidt friskkværnet peber.
Servér det stegte flæsk med kogte nye kartofler og en vidunderlig persillesovs.
Hvor gør man af alt fedtet??
Virkelig god opskrift på stegt flæsk i grill. Flæsket bliver super sprødt. Tak for mange gode opskrifter.
Kh Helle