Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig.
Bearnaise sauce er en let fyldig og syrlig sauce, som bliver spist med stor fornøjelse i Danmark sammen med en lækker bøf og pomfritter.
Sauce bearnaise er en klassiker, som de fleste nok kender fra Knorr's pulverbreve. Og det er en skam. En god og smagfuld hjemmelavet sauce er bedre end pulversovs.
Den hjemmelavede sauce er både cremet og raffineret, og bliver nænsomt smagt til med frisk eller tørret estragon, der giver den lækre, lakridsagtige smag, som klæder den noget fede sauce.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også hvordan du nemt laver en bearnaise essens.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på sauce bearnaise
Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Ingredienser
- 200 g smør - smeltet
- 3 spsk vand
- 3 spsk bearnaise essens - enten hjemmelavet eller færdigkøbt
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk estragon - tørret - eller en lille håndfuld friskhakket
- 0,5 citron
Fremgangsmåde
- Start med at smelte 200 gram smør langsomt i en gryde. Når smørret er smeltet, hælder du forsigtigt den klare del af smørret over i en lille skål. Den hvide og grumsede del smider du ud.
- Sæt en tykbundet kasserolle over ved en ikke for høj varme varme, typisk 5 på et komfur, der går til 9. Og kom 3 spiseskefulde vand og 3 spiseskefulde bearnaise essens i kasserollen sammen med 4 pasteuriserede æggeblommer.
- Mens det varmer lidt op pisker du massen luftig.
- Når det er pisket godt igennem hælder du forsigtigt lidt af smørret i og pisker videre. Start med en spiseskefuld smør, så din sauce bearnaise når at opsuge smørret. Tilsæt så gradvist en spiseskefuld smeltet smør ad gangen og pisk det ind. Pas på saucen ikke bliver for varm, så tag gerne gryden lidt på og af varmen mens du laver en sauce bearnaise.
- Så lidt mere smør og mere piskeri, mere smør, pisk videre og til sidst kan du hælde den resterende del af smørret i i en tynd stråle.
- Kom 2 spiseskefulde estragon (hakket) i og smag til.
- Pisk også lidt saft fra 0,5 citron i.
- Hvis du ønsker din sauce bearnaise mere syrlig, kan du tilsætte mere essens. Og synes du sovsen er for tyk, kan du tilsætte en smule vand og piske grundigt. Men husk at en sauce bearnaise skal være cremet, tyk og luftig!
- Her er det meget vigtigt, at saucen ikke på noget tidspunkt bliver for varm, da den så begynder og klumpe.
- Derfor skal du hele tiden være over saucen, og når den er omkring 40 grader serveres den straks.
- En sauce bearnaise skal nemlig ikke serveres hverken for kold eller for varm.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Hvis din bearnaise skiller
Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet Bearnaise sauce før, kan du desværre godt komme til at opleve, at din sauce skiller.
Jeg har samlet nogle svar på typiske spørgsmål og giver dig tips til, hvordan du undgår, at din sovs skiller.
Hvorfor skiller min Bearnaise sovs?
Typisk sker det fordi man pisker smørret for hurtigt i, så prøv med lidt mindre smør ad gangen.
Hvordan redder man en skilt sauce?
Du kan muligvis redde den ved at piske en smule koldt vand i. Og ellers må du starte forfra. Men ofte kan den altså reddes med koldt vand og lidt piskeri.
Hvor varm må en Bearnaise sauce blive?
Bearnaisen må aldrig komme over 68 grader, for så koagulerer æggene, og du får røræg i stedet for sovs. Så pas på med temperaturen.
Hvor meget skal man piske en Bearnaise?
Du skal piske konstant for at undgå, at æggene bliver til røræg.
Skal jeg starte forfra, hvis min sauce bliver til røræg?
Nej, Pisk to æggeblommer sammen, og pisk derefter den skilte sovs ind i dem. Så har du en god bearnaise.
Er du klar på at lave en lækker Bøf Bernaise med pomfritter?
Nu har du styr på, hvordan man laver den lækreste hjemmelavet sauce! Nu mangler du bare “tilbehøret”. Tjek vores lækre opskrifter ud på pomfritter i ovn og vores gode opskrift på, hvordan du steger den perfekte bøf. Søg opskrifterne frem i søgefeltet øverst på siden. Bon appétit.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jens-Christian Jensen
ALT for sur hvis du bruger Beauvais essens. 3 teskefulde er mere end rigeligt. Jeg gætter på, at vedkommende der skrev opskriften på Beauvais’ hjemmeside aldrig har prøvet den færdiglavede selv.
Benny Thomsen
Desværre 🙄sovsen skilte lidt men havde ikke været nede og læst din besked med at røre 2 æg sammen men prøver igen i aften og så må vi se hvad det bringer???😊