Min opskrift på en nem bearnaise essens lavet helt fra bunden. Bearnaise essensen koges på få minutter, og bruges til bearnaise sauce.
Du kan sagtens lave din egen bearnaise essens, og du bliver nok overrasket over hvor nemt og hurtigt det er.
Essensen laves på en bund af eddike og hvidvin. Her har jeg anvendt en sherryeddike, som jeg synes er god til bearnaise essens.
Men du kan sagtens bruge andre eddiker, herunder en almindelig hvidvinseddike. Det er op til dig.
Essensen skal blot koges i cirka tre minutter, hvor den reduceres til et par store spiseskefulde essens.
Derefter er den klar til din hjemmelavede bearnaise sovs, som du finder et link til her.
Opskriften giver essens til bearnaise sovs til fire personer.
Opskrift på bearnaise essens
Hjemmelavet bearnaise essens
Ingredienser
- 5 spiseskefulde sherryeddike
- 5 spiseskefulde hvidvin - tør
- 1 skalotteløg - finthakket
- 2 spiseskefulde estragon - stokke og blade, spar ikke på det1
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Gør skalotteløg og estragon klar. Skalotteløg pilles og hakkes ganske fint.
- Pil de bedste blade fra estragonen, og læg dem til side til din bearnaise sovs. Du skal bruge et par skefulde til sovsen. Stokke og lidt flere blade hakkes til essensen, og her skal du bruge to spiseskefulde, så du får den rigtige smag i din bearnaise essens.
- Varm en kasserolle op og kom sherryeddike og hvidvin i.
- Tilsæt så skalotteløg og kog op.
- Så kommes hakkede stokke og blade fra estragon ved sammen med et nip salt.
- Lad essensen koge ind så du har et par spiseskefulde tilbage. Det tager omkring tre minutter.
- Sigt din bearnaise essens ned i en lille skål, og nu er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Den færdige bearnaise essens er nu klar til brug, men kan også opbevares i en lille flaske til senere brug.
Holdbarheden er mindst et par uger.
Vild med bearnaise? Så gå ikke glip af disse:
Bearnaisekartofler - nemme kartofler med bearnaise smag
Snyde bearnaise på 2 minutter - lavet med stavblender
Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål
Anja
En succes hver gang.