Her får du min opskrift på en cremet blomkålsbearnaise. Det er en sundere udgave af den populære og fede sauce bearnaise, men lavet af blomkål.
Blomkålsbearnaise lyder måske lidt kedeligt, men faktisk smager den lige så godt som den klassiske, populære og franske bearnaisesauce.
Her får du nemlig en meget velsmagende bearnaise med blomkål og den rette syre, og med en noget mindre mængde smør end i den traditionelle og fede bearnaise.
Der skal lidt syre i, og den kommer her fra en hvidvinseddike, men du kan også bruge en bearnaise essens. Enten den købte eller hjemmelavede bearnaiseessens.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere din blomkålsbearnaise til alle de retter, hvor du normalt ville servere den klassiske bearnaise.
Opskrift på blomkålsbearnaise
Blomkålsbearnaise - sundere bearnaise lavet af blomkål
Ingredienser
- 2 små skalotteløg - hakkes meget fint
- 200 gram blomkål - hakkes groft
- 2,5 deciliter vand
- 0,5 bouillonterning - gerne grøntsags
- 2 spiseskefulde hvidvinseddike - eller bearnaise essens
- 3 spiseskefulde estragon - hakket fint
- 75 gram smør - i små tern
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- Lidt citronsaft - friskpresset, ca. 2 spsk.
- salt og friskkværnet peber
- 2-3 spiseskefulde estragon - finthakket
Sådan gør du
- Kom skalotteløg og blomkål i en lille gryde sammen med vand, en halv bouillonterning, eddike og estragon. Du kan også anvende en tørret estragon.
- Lad det koge op, læg låg på gryden og nu skal det koge indtil blomkålen er mør. Det tager typisk ca. 15 minutter.
- Gør smørret klar ved at skære det i mindre tern.
- Med en stavblender blendes blomkål og indholdet i gryden nu grundigt til en jævn cremeagtig sovs.
- Tag gryden af kogepladen, og nu må det ikke koge mere!
- Blend smørtern i din blomkålsbearnaise.
- Derefter blendes de pasteuriserede æggeblommer i den sundere bearnaise med blomkål.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Rør lidt finthakket estragon i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Blomkålsbearnaise serveres straks, og den passer perfekt til alt fra en god bøf, oksestege, svinemørbrad og meget andet.
Kort sagt til alt, hvor du ellers ville servere den klassiske og mere fede bearnaisesauce.
Se også disse opskrifter:
Elisabeth Nielsen
Hej
Jeg havde lavet en hollandaise fra pulver, men ville godt have en lidt anderledes smag.
Så tilsatte jeg 2 håndfulde frosne blomkålsris, fintklippet koriander, fintklippet blade fra bladselleri, friskkværnet peber, citronsaft, estragon. Det hele blendet godt.
Umami!
Går flot til ovndampet torsk med rodfrugter mm.