• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Skinkemignon med timian og sennepssky

Skinkemignon med timian og sennepssky

skinkemignon med sennepssky
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. april 2024 - Udgivet: 8. februar 2016

Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.

Skinkemignon er faktisk lårtungen fra grisens yderlår.

Det er et mindre stykke kød, der sjældent vejer over 500 gram, så er I flere til middag, ja så skal du købe nogle stykker.

Skinkemignon er til gengæld meget nem at tilberede, og det tager kun omkring en halv times tid.

Den kan også langtidssteges, og det sker ved 100 grader i ovnen. Kødet er færdigt når det når en kernetemperatur på 65 grader.

Opskriften er beregnet til ca. 2-3 personer. Se også hvordan du steger den perfekte flæskesteg i ovn.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Ribbensteg
  • Glaseret skinke i ovn
  • Helstegt svinemørbrad i ovn

Opskrift på nem skinkemignon

skinkemignon med sennepssky
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkemignon med timian og sennepssky

5 fra 2 stemmer
Skinkemignon kommer fra grisens yderlår, og er et fint stykke kød at stege. Og til en fornuftig pris. Her lavet med timian og en smagfuld sennepssky.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 431
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g skinkemignon
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl kalvefond - vand + koncentrat
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk timian - tørret
  • 1 tsk æbleeddike - eller gastrik
  • 1 tsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør først din skinkemignon ind i et par spiseskefulde balsamico, og lad det trække fem minutter.
  2. Kom en god klat smør i en gryde, og lad det brune af.
  3. Læg så kødet ned i gryden, og brun det grundigt på alle sider. Skinkemignonen skal have en god stegeskorpe! Krydr med friskkværnet peber og en smule groft salt.
  4. Kom så kalvefond i gryden sammen med sennep, timian, fløde og æbleeddike, og lad det koge op.
  5. Skru ned for varmen, og lad nu din skinkemignon simre i 25 minutter under låg. Vend den halvvejs.
  6. Tag den op, og pak den ind i sølvpapir, hvor den hviler 10 minutter.
  7. Kog imens din sennepsksky op, og jævn den med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  8. Smag skyen til med æbleeddike, salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 431kcalKulhydrater: 10gProtein: 48gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.02gKolesterol: 181mgNatrium: 1339mgKalium: 868mgKostfibre: 1gSukker: 5gVitamin A: 834IUVitamin C: 4mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Til den stegte skinkemignon kan du evt. servere bagte persillerødder og søde kartofler med timian og olivenolie.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Andersson

    juni 13, 2024 at 9:50 pm

    Super nemt og lækkert...den sennepssovs er fantastisk

    Svar
  2. Lis Sørensen

    februar 11, 2018 at 5:22 pm

    Hvor meget sennep?

    Svar
  3. Lene P Namo

    juli 07, 2017 at 2:33 pm

    Hej. I har glemt at skrive hvor meget sennep ca der skal bruges.. brugte opskriften på nem sovs med sennep kalve fond og timian istedet????????

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required