• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sauce Mousseline (den lækre sovs til asparges og fisk)

Sauce Mousseline (den lækre sovs til asparges og fisk)

billede med sauce mousseline
5 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
409
SHARES
FacebookMessenger409PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. maj 2024 - Udgivet: 9. juni 2022

Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.

Sauce Mousseline er en skøn sovs, som især er fremragende til dampede hvide asparges, men bestemt også til lyse fiskeretter. Herunder torsk, pighvar og rødtunge.

Egentlig er en Mousseline en udbygning af den klassiske Hollandaise sauce, men blot hvor der her også tilsættes lidt flødeskum, hvilket gør saucen mere luftig.

Opskriften er beregnet til fire personer, og længere nede kan du også se min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Hvide asparges med rejer og mousseline
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Stuvede hvide asparges
  • Hvide asparges

Opskrift på Sauce Mousseline

billede med sauce mousseline
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce Mousseline

5 fra 12 stemmer
Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Fransk
Kalorier: 395
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - klaret
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • 2 spsk flødeskum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Smør klares, hvilket vil sige at det smeltes i en lille gryde, hvorefter det hældes over i en anden beholder - men uden at den hvide valle kommer med. Lad smørret køle en smule af.
    200 g smør
  2. Kom de pasteuriserede æggeblommer i en lille gryde sammen med citronsaft og vand.
    2 pasteuriserede æggeblommer, 2 spsk citronsaft, 1 spsk vand
  3. Pisk det godt sammen, så du til sidst kan trække spor i æggemassen. Du kan se fremgangsmåde til tilberedning af Sauce Mousseline i min video.
  4. Tag gryden af kogepladen.
  5. Pisk nu gradvist det klarede smør ind i saucen. Det er vigtigt, at du kun tager lidt ad gangen, så smørret kan nå at blive pisket ind i æggeblommerne. Så her skal du have lidt tålmodighed.
  6. Når al smørret er optaget i saucen har du faktisk nu en Sauce Hollandaise. Men her kommer så det ekstra, der lige gør det til en Sauce Mousseline. Nemlig flødeskum. Vend forsigtigt et par spiseskefulde flødeskum i saucen, og smag til med salt og friskkværnet peber (gerne en hvid peber).
    2 spsk flødeskum, salt og friskkværnet peber

Næringsindhold

Kalorier: 395kcalKulhydrater: 1gProtein: 2gFedt: 43gMættet fedt: 27gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 2gKolesterol: 206mgNatrium: 326mgKalium: 33mgKostfibre: 0.02gSukker: 0.5gVitamin A: 1395IUVitamin C: 3mgCalcium: 26mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Sauce Mousseline serveres straks. Og den altså perfekt til hvide asparges og de lyse fisk.

5 tips til en vellykket Sauce Mousseline

  1. Brug klaret smør. Smelt smørret i en gryde, og hæld det over i en anden beholder, men uden vallen, der er den hvide del. Den kasseres. Lad smørret køle lidt af, men uden at blive for kold.
  2. Tag gryden af varmen når de pasteuriserede æggeblommer er pisket sammen med citronsaft og vand. Smørret er varmt nok til at gøre saucen færdig.
  3. Pas på når du pisker smørret i din Sauce Mousseline. Kun lidt ad gangen, så æggeblommerne kan nå at absorbere smørret.
  4. Skiller saucen? Så kan du redde den ved at piske 1-2 spiseskefulde koldt vand i. Det plejer at være nok.
  5. Jeg plejer at bruge pasteuriserede æggeblommer, men du kan også anvende almindelige æggeblommer.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jol

    juni 13, 2022 at 4:33 pm

    Hej Holger. Hvorfor bruger du klaret smør, og hvad sker der, hvis man ikke gør det men bruger almindelig smør.
    Venlig hilsen Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required