Her er min opskrift på saltimbocca af skinkeschnitzler. Italiensk inspireret ret med blandt andet rosmarin, parmaskinke og en lækker tomatflødesovs.
Saltimbocca af skinkeschnitzler lyder måske besværligt, men det er i virkeligheden er ganske nem ret at lave.
Inspirationen er selvfølgelig tydelig italiensk, og saltimbocca betyder i virkeligheden blot "springer i munden". Og det er lige hvad denne ret gør.
Normalt laves saltimbocca af kalvekød, men den er bestemt også fin med skinkeschnitzler, som du lige banker lidt flade inden de steges.
Traditionelt anvendes salvie, men her er kødet stegt med rosmarin, hvilket giver en super dejlig smag til både kød og sovs.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på saltimbocca af skinkeschnitzler
4 skinkeschnitzler
4 skiver parmaskinke
Frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber
1 deciliter vand
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning
2,5 deciliter fløde
Fremgangsmåde
- Skinkeschnitzlerne bankes let flade med en kødhammer eller en kagerulle. Læg kødet mellem to fryseposer, så er det nemmest.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og finthakkede blade rosmarin.
- Læg derefter en skive parmaskinke på hver, hvorefter skinkeschnitzlerne foldes sammen, så den ene halvdel lægges ovenpå den anden. Hold dem eventuelt sammen med en kødnål eller en tandstikker.
- Varm en stor stegepande op. kom en sjat olivenolie på og brun dine saltimbocca af skinkeschnitzler godt på begge sider.
- Kom så vand, hakkede tomater, en smuldret bouillonterning, og fløde ved. Tilsæt også gerne lidt mere finthakket rosmarin til sovsen.
- Skru ned for varmen og lad det simre cirka 10 minutter under låg.
- Smag sovsen til med salt og peber, og så er den klar til servering.
Servering
Saltimbocca af skinkeschnitzler serveres straks sammen med enten råstegte kartofler eller en god omgang pasta.
Stil bare panden med skinkeschnitzlerne på bordet, og så kan hver tage et stykke kød og masser af den lækre tomatflødesovs.
Der kan også serveres et stykke luftigt ciabattabrød med huller til.
Her kan du se den originale opskrift på kalve-saltimbocca.
Din vurdering
-
Saltimbocca af skinkeschnitzler
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Robert Haagemann. Andersen
Goddag Holger R.Madsen
Jeg er flittig bruger af dine opskrifter, og de er gode👍🏼 Men når du ligger et billede ud af en opskrift med basilikum og billedet viser at det er persille , er det så et billede du har taget fra en anden , her var det saltimbocca af skinke .mvh Robert
Holger Rørby Madsen
Hej Robert
Tak for det, og nej, i dette tilfælde har jeg blot lige drysset med lidt persille til sidst. Jeg elsker persille, og kommer det på mange retter 🙂
Ellers burde billede og opskrift passe sammen.
Atter en gang tak - alt det bedste
Holger