• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Rødbederugbrød med nødder og sesam

Rødbederugbrød med nødder og sesam

Rødbederugbrød med sesam
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 24. august 2022 - Udgivet: 7. marts 2022

Rødbederugbrød er let at lave, da det ikke kræver surdej. Det hjemmebagte rugbrød bages med gær, revet rødbede, nødder og sesam.

Rødbederugbrød har små fine glimt af rødt, når du skærer skiver af det. Og så smager det også godt.

Rødbede-smagen er nærmest subtil, først og fremmest tilsættes rødbederne for farve og saftighed.

Derudover er der en god håndfuld blandede nødder og sesam i dejen, som indeholder gær i stedet for surdej. Det betyder, at man altid kan bage brødet uden at eje en surdej.

Opskrift på rødbederugbrød

Karen SenecaKaren Seneca

Rødbederugbrød

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Hævetid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 4 timer t
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 4436
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2,5 dl rugkerner
  • 3 dl øl
  • 6 dl kærnemælk - stuetemperatur
  • 25 g gær
  • 2 rødbeder - ca. 120 gram, revet
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 250 g hvedemel
  • 500 g rugmel
  • 1 håndfuld nødder - hakkede
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hælde kærnemælk i en stor skål. Kog herefter rugkernerne i øl, indtil de har opsuget væsken. Tag rugkernerne af varmen og lad dem køle af.
  2. Opblød gær i kærnemælk.
  3. Skyl rødbeder, skræl dem og riv dem groft.
  4. Hæld rugkerner, hakkede nødder efter eget valg, sesamfrø, rødbeder, salt og sukker i væsken og rør godt sammen.
  5. Hæld hvedemelet i og rør rundt. Tilsæt nu rugmel lidt efter lidt, mens du rører i en røremaskine eller med dejkrogene på en elpisker.
  6. Rør rundt i otte-ti minutter, så dejen samler sig. Den er bastant, så du skal skubbe dej fra skålens sider imens.
  7. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør. Sæt til hævning i to en halv time.
  8. Bag rødbederugbrød i en opvarmet ovn på 180 grader i en time og ti minutter.
  9. Når brødet er bagt, skal det ud af formen med det samme og køle af på en rist.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 4436kcalKulhydrater: 726gProtein: 140gFedt: 123gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 43gEnkelumættet fedt: 44gKolesterol: 66mgNatrium: 3266mgKalium: 5247mgKostfibre: 106gSukker: 96gVitamin A: 1258IUVitamin C: 24mgCalcium: 2416mgJern: 52mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan erstatte noget af hvedemelet med speltmel, hvis du ønsker det. Derudover kan du bruge gulerødder i stedet for rødbeder, men det giver naturligvis en helt anden farve.

Se andre gode brødopskrifter:

Fuldkornsrugbrød

Ketorugbrød fyldt med kerner

Sønderjysk rugbrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required