• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Rødbederugbrød med nødder og sesam

Rødbederugbrød med nødder og sesam

Rødbederugbrød med sesam
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. august 2022 - Udgivet:  7. marts 2022

Rødbederugbrød er let at lave, da det ikke kræver surdej. Det hjemmebagte rugbrød bages med gær, revet rødbede, nødder og sesam.

Rødbederugbrød har små fine glimt af rødt, når du skærer skiver af det. Og så smager det også godt.

Rødbede-smagen er nærmest subtil, først og fremmest tilsættes rødbederne for farve og saftighed.

Derudover er der en god håndfuld blandede nødder og sesam i dejen, som indeholder gær i stedet for surdej. Det betyder, at man altid kan bage brødet uden at eje en surdej.

Opskrift på rødbederugbrød

Rødbederugbrød med sesam
Karen SenecaKaren Seneca

Rødbederugbrød

5 fra 2 stemmer
Rødbederugbrød er let at lave, da det ikke kræver surdej. Det hjemmebagte rugbrød bages med gær, revet rødbede, nødder og sesam.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Hævetid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 4 timer t
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 4436
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl rugkerner
  • 3 dl øl
  • 6 dl kærnemælk - stuetemperatur
  • 25 g gær
  • 2 rødbeder - ca. 120 gram, revet
  • 1,5 dl sesamfrø
  • 250 g hvedemel
  • 500 g rugmel
  • 1 håndfuld nødder - hakkede
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hælde kærnemælk i en stor skål. Kog herefter rugkernerne i øl, indtil de har opsuget væsken. Tag rugkernerne af varmen og lad dem køle af.
  2. Opblød gær i kærnemælk.
  3. Skyl rødbeder, skræl dem og riv dem groft.
  4. Hæld rugkerner, hakkede nødder efter eget valg, sesamfrø, rødbeder, salt og sukker i væsken og rør godt sammen.
  5. Hæld hvedemelet i og rør rundt. Tilsæt nu rugmel lidt efter lidt, mens du rører i en røremaskine eller med dejkrogene på en elpisker.
  6. Rør rundt i otte-ti minutter, så dejen samler sig. Den er bastant, så du skal skubbe dej fra skålens sider imens.
  7. Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør. Sæt til hævning i to en halv time.
  8. Bag rødbederugbrød i en opvarmet ovn på 180 grader i en time og ti minutter.
  9. Når brødet er bagt, skal det ud af formen med det samme og køle af på en rist.

Næringsindhold

Kalorier: 4436kcalKulhydrater: 726gProtein: 140gFedt: 123gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 43gEnkelumættet fedt: 44gKolesterol: 66mgNatrium: 3266mgKalium: 5247mgKostfibre: 106gSukker: 96gVitamin A: 1258IUVitamin C: 24mgCalcium: 2416mgJern: 52mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan erstatte noget af hvedemelet med speltmel, hvis du ønsker det. Derudover kan du bruge gulerødder i stedet for rødbeder, men det giver naturligvis en helt anden farve.

Se andre gode brødopskrifter:

Fuldkornsrugbrød

Ketorugbrød fyldt med kerner

Sønderjysk rugbrød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required