Rødbederugbrød er let at lave, da det ikke kræver surdej. Det hjemmebagte rugbrød bages med gær, revet rødbede, nødder og sesam.
Rødbederugbrød har små fine glimt af rødt, når du skærer skiver af det. Og så smager det også godt.
Rødbede-smagen er nærmest subtil, først og fremmest tilsættes rødbederne for farve og saftighed.
Derudover er der en god håndfuld blandede nødder og sesam i dejen, som indeholder gær i stedet for surdej. Det betyder, at man altid kan bage brødet uden at eje en surdej.
Opskrift på rødbederugbrød
Rødbederugbrød
Ingredienser
- 2,5 dl rugkerner
- 3 dl øl
- 6 dl kærnemælk - stuetemperatur
- 25 g gær
- 2 rødbeder - ca. 120 gram, revet
- 1,5 dl sesamfrø
- 250 g hvedemel
- 500 g rugmel
- 1 håndfuld nødder - hakkede
- 1 tsk salt
- 1 spsk sukker
Fremgangsmåde
- Begynd med at hælde kærnemælk i en stor skål. Kog herefter rugkernerne i øl, indtil de har opsuget væsken. Tag rugkernerne af varmen og lad dem køle af.
- Opblød gær i kærnemælk.
- Skyl rødbeder, skræl dem og riv dem groft.
- Hæld rugkerner, hakkede nødder efter eget valg, sesamfrø, rødbeder, salt og sukker i væsken og rør godt sammen.
- Hæld hvedemelet i og rør rundt. Tilsæt nu rugmel lidt efter lidt, mens du rører i en røremaskine eller med dejkrogene på en elpisker.
- Rør rundt i otte-ti minutter, så dejen samler sig. Den er bastant, så du skal skubbe dej fra skålens sider imens.
- Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med smør. Sæt til hævning i to en halv time.
- Bag rødbederugbrød i en opvarmet ovn på 180 grader i en time og ti minutter.
- Når brødet er bagt, skal det ud af formen med det samme og køle af på en rist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan erstatte noget af hvedemelet med speltmel, hvis du ønsker det. Derudover kan du bruge gulerødder i stedet for rødbeder, men det giver naturligvis en helt anden farve.
Se andre gode brødopskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: