Her får du opskriften på pasta med broccoli, der er lækkert tilbehør som du kender det fra Italien. God til kylling og fisk. Eller som den er.
Pasta med broccoli laves selvfølgelig med broccoli og her er den kogt fuldstændig mør.
Broccolien vendes med andre grøntsager, inden pasta kommes ved.
Her har jeg anvendt en båndpasta, men du kan også lave den med pastaskruer, pastapenne eller hvad du nu synes. Eller lige har i køkkenskabet.
Og jo, du skal bruge TO hele broccoli, da den kogte broccoli ikke fylder så meget i den cremede grøntsagssovs.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, hvor hver person får 100 gram pasta.
Opskrift på pasta med broccoli
Ingredienser
- 2 broccoli
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 200 gram cherrytomater
- 1 tsk tørret oregano
- hvidvin en sjat
- 400 gram pasta
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- De to hele broccoli skæres i mindre buketter, men du skal ikke bruge stokken i denne opskrift.
- Kog en stor gryde med vand og lidt salt op, og der skal være så meget vand, at du også kan koge pastaen i vandet.
- Når vandet spilkoger, kommes broccolibuketterne i, og nu skal de koges helt møre. Det tager cirka 10 minutter, og de skal være så møre, at du nemt kan mose dem med en gaffel.
- Mens broccolien koges, varmer du en pande op ved middel varme.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Cherrytomaterne deles i halve.
- Kom grøntsagerne på panden sammen med en stor sjat olie plus lidt oregano, og lad dem svitse fem minutter mens broccolien koges. Pas på grøntsagerne ikke svitses for meget og bliver for kedelige, så anvend en middel varme eller lidt lavere.
- Kom en lille sjat hvidvin ved. Med en hulske fisker du nu den kogte broccoli op af gryden, og lægger den over på panden til grøntsagerne. Lad bare en del af kogevandet følge med. Mos det let sammen med en grydeske eller en paletkniv, og lad den simre mens pastaen koges.
- Når vandet koger igen, kommes pastaen i og koges al dente. Altså så den stadig lidt bid.
- Hæld vandet fra og vend pastaen i den cremede broccolisauce, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Serveringstip og opskrifter
Den færdige pasta kan serveres til en helstegt kylling i ovn eller til pandestegt torsk, som du ser på billedet.
Du kan også panere torsk, så skal du bare følge denne opskrift:
Du kan også servere retten med kyllingebryst med fyld af feta og krydderurter som her:
Lækker opskrift:-) vi fik torsk til.
Hej Jette
Dejligt at høre - og det er da også helt perfekt med torsk til 🙂
Alt det bedste
Holger