Her får du en lækker opskrift på pasta med madlavningsfløde, og pastaretten indeholder også lidt bacon, kylling og grøntsager.
En god og nem pasta med madlavningsfløde opskrift, der bare smager super godt.
Til pastaretten har jeg anvendt en tagliatelle, som er en bredbåndspata, der passer godt til retten.
Den vendes i den cremede flødesovs med stegt kylling og bacon, gulerødder og bladselleri.
Opskriften er til fire personer.
Til pasta med madlavningsfløde skal du bruge:
400 gram pasta - gerne en tagliatelle, men spaghetti kan også anvendes
8 skiver bacon
400 gram kyllingebryst (2-3 fileter)
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 lille sjat tør hvidvin
5 deciliter madlavningsfløde
1 teskefuld tørret oregano
1 teskefuld tørret basilikum
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du pasta med madlavningsfløde:
Start med at stege kyllingefileterne i en pande med lidt olie. De skal steges ved en middel varme i cirka 4-5 minutter på hver side, men husk altid at gennemstege fjerkræ! Krydr med salt og friskkværnet peber og stil til side.
Steg nu baconskiverne møre på panden, men gør det ad to omgange med fire skiver hver gang,. Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Sæt en gryde over med letsaltet vand, og kog pastaen al dente, altså så den stadig har lidt bid. Hæld lidt af kogevandet fra, og kom lidt koldt vand i så du standser kogningen øjeblikkeligt. Stil til side med vand og pasta i gryden.
Svits finthakket rødløg og hvidløgsfed på en varm pande med lidt olie, men uden de tager farve.
Kom gulerødder og bladselleri i små tern ved, og lad det svitse med nogle minutter, så det bliver næsten mørt.
Hæld en lille sjat hvidvin ved, og lad den næsten koge væk, hvorefter du tilsætter madlavningsfløde sammen med oregano og basilikum.
lad det koge hurtigt op, og skru så lidt ned for varmen. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og kom dem i panden. Brøk også den sprødstegte bacon i mindre stykker og kom ved.
Fisk pastaen fra gryden og over i panden, hvor den vendes med flødesovsen. Der må gerne følge lidt pastavand med, og du kan om nødvendigt tilsætte lidt mere pastavand.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Del dine ideer og tanker med os andre her: