Ølbrød er et godt madbrød, som smager helt fantastisk. Brødet har en lækker mild smag, der minder om surdej. Og det skal kun hæve en time.
Ølbrød er både saftigt og fuld af smag. Det har også de lækreste lufthuller, som giver brødet en dejlig tekstur. Øl giver både en god syre til brødet, og så hjælper det også gæret til at hæve bedre.
Jeg synes faktisk, at dette brød smager lidt af surdejsbrød, men fordelen er, at denne opskrift kun kræver en times hævning, hvilket gør brødet nemt og hurtigt at lave.
Du kan bruge lige præcis den øl, som du har stående, de fungerer lige godt. Jeg bruger selv en helt almindelig Tuborg, da det er, hvad jeg har derhjemme.
Opskrift på saftigt ølbrød
Ingredienser
- 3 dl vand
- 12 gram tørgær
- 1 spsk honning
- 2 dl øl
- 30 ml olivenolie
- 350 gram hvedemel
- 150 gram fuldkornsmel
- 1,5 tsk salt
Sådan gør du
- Start med at tage en stor skål, og tilføj vand, tørgær og honning. Rør det godt sammen, tilføj nu øl og olivenolie.
- Tilføj hvedemel, fuldkornsmel og salt, mens du ælter dejen godt sammen. Ælt dejen i fem til ti minutter. Dejen skal være ret klistret, nærmest våd, men stadig smidig. Den minder om en surdejsdej i konsistens.
- Dæk nu dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i 40 minutter. Tag derefter en brødform og dæk den til med bagepapir. Put nu dejen hen i formen og dæk den til. Lad det hæve i 20 minutter mere.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Drys lidt olivenolie henover dejen, og dæk den til med stanniol. Put brødet i ovnen, lad det bage i 20 minutter.
- Fjern derefter stanniolen og skru ovnen op til 250 grader. Bag brødet i yderligere 15 minutter, eller indtil det er gyldent og færdigbagt.
- Lad ølbrød køle ned, før du skærer og serverer det.
Tip
Du kan sagens halvere mængden af gær til ølbrød og så lade dejen koldhæve i køleskabet henover natten. Det giver endnu mere smag.
Se også andre opskrifter på brød:
Luftigt franskbrød bagt med mælk og smør
Fantastisk brød, vi elsker det og super nem opskrift så 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️herfra
Kanjeg bruge almindeligt gær ?