En skøn og nem opskrift på klassisk ølkage, der smager himmelsk godt. Ølkagen bages med hvidtøl, og serveres med hjemmelavet appelsinsmør.
Juletid er lig med ølkage. Sådan er det, og her får du opskriften på ølkagen, og den er meget nem at bage.
Bare duften af de varme krydderier til ølkagen kan få en i julestemning.
Kagen er selvskrevet på vores jule to do liste, og den bages med hvidtøl.
Til ølkage er det selvskrevet at der skal en god gang smør på.
Og ølkagen bliver kun bedre med lidt appelsinsmør, og det får du opskriften på længere nede.
Opskrift på ølkage
Ølkage - lækker kage med øl og appelsinsmør
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Ovnen varmes op.
- Alle ingredienser til din ølkage røres sammen i en skål.
- Kom dejen i en smurt form (franskbrødsform eller lignende.).
- Bag ølkagen i 75 minutter. Nemmere bliver det da ikke.
Tips
Ølkage er som sagt forrygende sammen med hjemmelavet appelsinsmør.
Det laver du af:
100 gram smør
1,5 teske. fint revet appelsinskal fra en økologisk appelsin/usprøjtet
1 teske friskpresset appelsinsaft
Blandes sammen til lækkert appelsinsmør og kan så anvendes på skiver af ølkagen. Det er mums.
Se også disse opskrifter på kager til julen:
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
Kom med din kommentar her