Mørbrad med bacon er nem aftensmad, og her har jeg lavet den i ovn.
Min mørbrad med bacon blev fyldt med lidt sennep og persille, og du får også opskriften på en god sovs.
Mørbrad med bacon er god mad, der er nem at putte i et ovnfast fad, og så stege cirka 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
Start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene, fedt og andre urenheder. Brug en skarp kniv, og puds mørbraden godt af. Det er ikke rart at få stykker med sølvsene og fedt i munden.
Nu kan du vælge at omvikle din mørbrad med bacon – og ikke andet. Det smager dejligt. Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber, læg baconstykkerne ved siden af siden på et skærebræt, mørbraden på tværs oven på – og fold baconstykkerne op over og om mørbraden. Læg den med foldesiden nedad i et ildfast fad.
Eller du kan lave denne opskrift, hvor jeg har fyldt mørbraden med sennep og friskhakket persille.
Du skal bruge – til en mørbrad med bacon
1 afpudset svinemørbrad – du kan eventuelt bede slagteren gøre det for dig
1 pakke bacon i skiver – cirka 8 skiver
2 teskefulde god sennep
1 håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber
Stegetid for bacon med mørbrad: Cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
Sådan laver du mørbrad i ovn
- Skær din mørbrad op på langs med en skarp kniv. Skær ned gennem mørbraden – men IKKE igennem. Nu får du så et helt stykke mørbrad – se billedet længere nede.
- Smør mørbraden med sennep. Gnid det lidt ind i kødet.
- Fordel en håndfuld friskhakket persille ud over kødet – og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Luk mørbraden sammen igen.
- Læg de 8 skiver bacon ved siden af hinanden, så de rører hinanden. Læg mørbraden på tværs oven på baconskiverne, og fold forsigtigt baconskiverne op om mørbraden en efter en.
- Læg mørbraden over i et ildfast fad med foldesiden nedad, så baconskiverne ikke bukker op under stegningen i ovnen. Smør eventuelt fadet med lidt olie, så din mørbrad med bacon ikke brænder fast.
- Steg din mørbrad med bacon i cirka 40 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag mørbraden ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden udskæring. Den skal ikke overdækkes.
- Vil du gerne have en god sovs til mørbraden? Kom to deciliter kalvefond op i en kasserolle, og kog det op. Tilsæt to teskefulde sennep og en deciliter fløde. Tilsæt også 1-2 teskefulde tørret timian, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Rør en teskefuld Maizena ud i lidt koldt vand, 0g jævn sovsen.
Fordel en håndfuld friskhakket persille ud over din mørbrad med bacon. Slut af med lidt salt og friskkværnet peber. Foto: Madensverden.dk.
Læg din mørbrad med bacon over i et ildfast fad, men husk at lægge foldesiden nedad i fadet. Foto: Madensverden.dk.
Servér med kogte basmatiris og letdampede buketter af broccoli.
Måske er du også interesseret i opskrifter på brun sovs eller en forloren mørbrad. Prøv også de lækre kyllingefrikadeller i ovn.
Hvad synes du om denne opskrift?
- Mørbrad med bacon
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.