Her finder du den lækre opskrift på Mikkel Mus kage. En dejlig kage med smag af jul, og den laves bla. med dadler. Kaldes også Mickey Mouse kage.
Mikkel Mus kage, der vist nok også er kendt som Mickey Mouse kage, er en populær kage ved juletid, og så er den nem at bage.
Musekagen bages blandt andet med bløde dadler, chokolade og lidt julekrydderi, og derfor får du her en skøn kage med smag af jul. Uden det er for meget.
Kan bages som en stor kage eller to mindre. God bagelyst.
Opskrift på Mikkel Mus kage
Mikkel Mus kage
Ingredienser
- 200 gram smør - blødt
- 375 gram flormelis
- 120 gram rosiner
- 120 gram dadler - uden sten
- 120 gram mandler - hakkede
- 120 gram chokolade - hakkes fint
- 375 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 1 teske hjortetaksalt
- 1 teske vaniljesukker
- 1 teske kardemomme
- 6 spiseskefulde mælk
- 5 æggehvider
- 1 citron - skal af 1 økologisk citron
Sådan gør du
- Til Mikkel Mus kage starter du med at røre blødt smør og flormelis sammen i en skål.
- Rosiner, dadler uden sten, hakkede mandler og finthakket chokolade blandes med en spiseskefuld af melblandingen.
- Vend resten af hvedemelet sammen med bagepulver, hjortetaksalt, vaniljesukker og kardemomme sammen.
- Kom melblandingen i smørskålen sammen med mælk og pisk det igennem.
- Vend derefter fyldet i dejen.
- Æggehvider piskes stive, hvorefter de forsigtigt vendes i til sidst sammen med lidt revet citronskal.
- Fordel dejen i en stor og aflang bageform - eller i to mindre forme. Det er op til dig.
- Bag kagen i ca. 80 minutter ved 160 grader over- og undervarme. Bages dejen i to forme er bagetiden ca. 60 minutter. Stik i kagen for at mærke om den er gennembagt, og giv den ellers nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den bagte Mikkel Mus kage køles af inden udskæring og servering.
Du kan i øvrigt udskifte vaniljesukker, kardemomme, og citronskal med et par teskefulde honningkagekrydderi. Det giver også en dejlig smag af jul.
Kagen kan serveres sammen med et glas gløgg.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: