Langtidsstegt cuvette i gryde er den bedste gæstemad, og du får et super mørt stykke kød. Her lavet med kartoffelpandekage og estragonsauce.
Der er flere gode ting ved en langtidsstegt cuvette i gryde, og en af dem er blandt andet, at cuvetten er et nogenlunde billigt stykke kød.
Det kan være lidt ukurant, men med denne opskrift får du et aldeles mørt stykke kød, som smager helt fantastisk.
Desuden er fremgangsmåden nogenlunde nem at gå til, og du får et sikkert og super fint resultat, som vil vække glæde ved middagsbordet. Og som sagt er cuvette i gryde perfekt gæstemad.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt cuvette
Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce
Ingredienser
- 1 cuvette - på ca. 1 kilo, kalv eller okse
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 æble
- 1 stor tomat - eller et par små
- Lidt knoldselleri
- 3 kviste timian
- 2 kviste estragon
- 2 dl rødvin
- 3 dl vand
- 2 laurbærblade
- salt og friskkværnet peber
Til estragonsauce
- Skyen fra stegen
- 2 spsk gastrik
- 1 dl fløde
- estragon - efter smag
- 2 tsk Maizena
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Afpuds cuvetten eller bed slagteren om det, så der ikke er for meget fedt på den. Det kan nemlig godt blive lidt blevret på den færdige oksesteg, så skær det meste væk. Krydr kødet let med lidt salt og friskkværnet peber. En langtidsstegt cuvette skal ikke saltes for meget, da skyen og saucen så kan blive for saltet!
- Varm din store stegegryde godt op, og brun cuvetten i en god klat smør. Oksestegen skal have en god stegeskorpe på begge sider, hvilket er vigtigt for den gode smag.
- Løg, hvidløg, gulerod, æble, tomat og knoldselleri snittes groft og kommes ved kødet. Lad det lige svitse et par minutter.
- Hæld så et par deciliter god rødvin ved, og derefter tre deciliter vand. Stik også et par laurbærblade ved sammen med timian og estragon.
- Læg låg på gryden og skru ned for varmen, så det netop simrer. Langtidsstegt cuvette i gryde steges i fire timer med låget på, hvor den passer sig selv. Du kan med fordel vende stegen efter to timer, men det er ikke nødvendigt.
- Når de fire timer er gået, tages den langtidsstegte cuvette forsigtigt op af gryden, da kødet er meget mørt. Pakkes ind i sølvpapir, mens du laver saucen.
- Sigt skyen over i en lille gryde, og kog den ind til næsten halv mængde. Smag til med gastrik, tilsæt lidt fløde og jævn din estragonsauce med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag også til med salt og friskkværnet peber. Har du ikke gastrik, kan du bruge lidt eddike plus en smule sukker.
- Pil bladene af nogle kviste estragon og hak dem fint, og vend dem i saucen lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Langtidsstegt cuvette i gryde serveres med den skønne estragonsauce, kartoffelpandekage og en lækker løgsalat.
Virkelig lækker gæstemad, som heller ikke er så vanskelig at lave.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gunhild Larsen
Er spændt på resultatet
Vivian Terese Jensen
Har du opskriften til 6 personer? Måske jeg bare skal gange op.
Hvordan ser det ud når noget simrer?
På forhånd tak.
Susanne Jepsen
Hej
En kalvecoulotte på 600 g, skal den simre lige så lang tid som den i opskriften på 1kg.
Mvh susanne
Marianne Just Antonius
Jeg har lavet denne opskrift nogle gange nu, og den sidder bare lige i skabet hver gang! Men jeg skal servere den for nogle gæster inden længe, hvoraf den ene ikke tåler hvidløg, er der et alternativ eller kan jeg fint undlade hvidløgene uden det gør vildt meget ved smagen?
Mbh Marianne
Sanne Larsen
Jeg lavede din gammeldags grydesteg igår og den simrede i 2 timer med grøntsager og blev vildt tør ? Kødet var blevet hårdt og tørt slet ikke mørt øv - jeg gjorde alt der stod i opskriften
Marianne Poulsen
Du skulle nok have givet den de 4 timer, som der står i opskriften. Min erfaring er, at hvis stegen får for lidt, bliver den netop tør og hård/sej…
Vh Marianne
Kel Sørensen
Hejsa, jeg skal igang med at lave denne ret til 24 personer. Her skal jeg bruge 18 kviste timian og 12 kviste estragon. I opskriften står der ikke noget om at disse kryderier skal bruges, bortfra at der skal nogle blade estragon i sovsen. Skal timian og estragon kviste koges sammen med stegen i fire timer?
Holger Rørby Madsen
Hej Kel
Tak fordi du er opmærksom, og jeg har nu opdateret opskriften med den korrekte anvendelse af timian og estragon. Og ja, det koges sammen med stegen for at give smag 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Ib Olstad Larsen
Denne ret er bare så lækker.
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Ib - det er jeg glad for at høre.
Alt det bedste
Holger
Christina
De to kviste estragon, hvor skal de i? Synes ikke det står i opskriften?
Kødet svandt meget ind da jeg lavede den 🙈
Maja V
Opskriften lyder rigtig lækker - jeg vil prøve den i weekenden, men forventer en lidt større cuvette end 1 kg. Hvor meget skønner du at simretiden bør forlænges med hvis jeg tager en på knap 1,5 kg?
-og tusinde tak for en masse gode opskrifter, jeg har efterhånden prøvet nogle stykker af. Lækker mad! 🙂
Louise
Kan man bruge andre kødudskæringer til denne opskrift og stadig få et mørt resultat?
Har prøvet denne opskrift og den smager himmelsk!
Holger Rørby Madsen
Hej Louise
Skønt at høre - jeg elsker også denne ret.
Du kan også prøve at lave en lille culottesteg på samme måde - det er også godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Nanna
Hejsa. Jeg skal lave retten her på fredag. Det ser super lækkert ud. Hvor meget knoldselleri tænker du der skal i? Tak på forhånd 🙂
Nina Kaiser
Hej,
Langtidsstegt cuvette lyder spændende. Den vil jeg prøve på lørdag. Dog har jeg et spørsmål. Kan jeg lave det i forvejen? om eftermiddagen fx. Så når kødet at blive koldt inden man skal spise, så kan det varmes i ovnen uden at blive tørt??
Hilsner fra Nina
Amanda
Har du en idé til hvad man kan bruge grøntsagerne i skyen til? 🙂
Margit Grønager
Opskriften hedder langtidsstegt “cuvette”, men flere steder i opskriften har du skrevet “culotte” ???
Kan opskriften også bruges til en culotte eller er det synd?
Og hvordan holder man styr på hvilken retning stegen skal skæres for.
Holger Rørby Madsen
Hej Margit
Mange tak for din kommentar, og du har fuldstændig ret. Det var noget rod, men det skulle nu være rettet.
Jeg har ikke prøvet denne fremgangsmåde på culotte, men det bør jeg måske lige gøre 🙂
Og i forhold til udskæring, så er det nemt at se på den færdige cuvette hvilken vej kødfibrene er. Her skæres bare på tværs af dem.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger