• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce

Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce

billederesultat for langtidsstegt cuvette i gryde
4.7 fra 100 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
628
SHARES
FacebookMessenger628PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. oktober 2022 - Udgivet:  30. april 2022

Indhold

  1. Langtidsstegt cuvette i gryde er den bedste gæstemad, og du får et super mørt stykke kød. Her lavet med kartoffelpandekage og estragonsauce.
  2. Opskrift på langtidsstegt cuvette
  3. Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce
  4. Noter

Langtidsstegt cuvette i gryde er den bedste gæstemad, og du får et super mørt stykke kød. Her lavet med kartoffelpandekage og estragonsauce.

Der er flere gode ting ved en langtidsstegt cuvette i gryde, og en af dem er blandt andet, at cuvetten er et nogenlunde billigt stykke kød.

Det kan være lidt ukurant, men med denne opskrift får du et aldeles mørt stykke kød, som smager helt fantastisk.

Desuden er fremgangsmåden nogenlunde nem at gå til, og du får et sikkert og super fint resultat, som vil vække glæde ved middagsbordet. Og som sagt er cuvette i gryde perfekt gæstemad.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Opskrift på langtidsstegt cuvette

billederesultat for langtidsstegt cuvette i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce

4.68 fra 100 stemmer
Langtidsstegt cuvette i gryde er den bedste gæstemad, og du får et super mørt stykke kød. Her lavet med kartoffelpandekage og estragonsauce.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 566
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 cuvette - på ca. 1 kilo, kalv eller okse
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 æble
  • 1 stor tomat - eller et par små
  • Lidt knoldselleri
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste estragon
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl vand
  • 2 laurbærblade
  • salt og friskkværnet peber
Til estragonsauce
  • Skyen fra stegen
  • 2 spsk gastrik
  • 1 dl fløde
  • estragon - efter smag
  • 2 tsk Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds cuvetten eller bed slagteren om det, så der ikke er for meget fedt på den. Det kan nemlig godt blive lidt blevret på den færdige oksesteg, så skær det meste væk. Krydr kødet let med lidt salt og friskkværnet peber. En langtidsstegt cuvette skal ikke saltes for meget, da skyen og saucen så kan blive for saltet!
  2. Varm din store stegegryde godt op, og brun cuvetten i en god klat smør. Oksestegen skal have en god stegeskorpe på begge sider, hvilket er vigtigt for den gode smag.
  3. Løg, hvidløg, gulerod, æble, tomat og knoldselleri snittes groft og kommes ved kødet. Lad det lige svitse et par minutter.
  4. Hæld så et par deciliter god rødvin ved, og derefter tre deciliter vand. Stik også et par laurbærblade ved sammen med timian og estragon.
  5. Læg låg på gryden og skru ned for varmen, så det netop simrer. Langtidsstegt cuvette i gryde steges i fire timer med låget på, hvor den passer sig selv. Du kan med fordel vende stegen efter to timer, men det er ikke nødvendigt.
  6. Når de fire timer er gået, tages den langtidsstegte cuvette forsigtigt op af gryden, da kødet er meget mørt. Pakkes ind i sølvpapir, mens du laver saucen.
  7. Sigt skyen over i en lille gryde, og kog den ind til næsten halv mængde. Smag til med gastrik, tilsæt lidt fløde og jævn din estragonsauce med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag også til med salt og friskkværnet peber. Har du ikke gastrik, kan du bruge lidt eddike plus en smule sukker.
  8. Pil bladene af nogle kviste estragon og hak dem fint, og vend dem i saucen lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 566kcalKulhydrater: 22gProtein: 59gFedt: 22gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 183mgNatrium: 1359mgKalium: 1356mgKostfibre: 3gSukker: 9gVitamin A: 3219IUVitamin C: 12mgCalcium: 174mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Langtidsstegt cuvette i gryde serveres med den skønne estragonsauce, kartoffelpandekage og en lækker løgsalat.

Virkelig lækker gæstemad, som heller ikke er så vanskelig at lave.

Se også mine opskrifter på:

Cuvette - langtidsstegt med rosmarin og hvidløg

Culottesteg

Ovnstegt oksefilet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gunhild Larsen

    november 03, 2024 at 5:56 pm

    Er spændt på resultatet

    Svar
  2. Vivian Terese Jensen

    marts 15, 2024 at 1:09 pm

    Har du opskriften til 6 personer? Måske jeg bare skal gange op.
    Hvordan ser det ud når noget simrer?
    På forhånd tak.

    Svar
    • Susanne Jepsen

      marts 30, 2024 at 10:12 am

      Hej
      En kalvecoulotte på 600 g, skal den simre lige så lang tid som den i opskriften på 1kg.
      Mvh susanne

      Svar
  3. Marianne Just Antonius

    oktober 25, 2023 at 10:06 pm

    Jeg har lavet denne opskrift nogle gange nu, og den sidder bare lige i skabet hver gang! Men jeg skal servere den for nogle gæster inden længe, hvoraf den ene ikke tåler hvidløg, er der et alternativ eller kan jeg fint undlade hvidløgene uden det gør vildt meget ved smagen?

    Mbh Marianne

    Svar
  4. Sanne Larsen

    januar 08, 2023 at 8:55 am

    Jeg lavede din gammeldags grydesteg igår og den simrede i 2 timer med grøntsager og blev vildt tør ? Kødet var blevet hårdt og tørt slet ikke mørt øv - jeg gjorde alt der stod i opskriften

    Svar
    • Marianne Poulsen

      oktober 19, 2024 at 6:21 pm

      Du skulle nok have givet den de 4 timer, som der står i opskriften. Min erfaring er, at hvis stegen får for lidt, bliver den netop tør og hård/sej…
      Vh Marianne

      Svar
  5. Kel Sørensen

    oktober 18, 2022 at 1:21 pm

    Hejsa, jeg skal igang med at lave denne ret til 24 personer. Her skal jeg bruge 18 kviste timian og 12 kviste estragon. I opskriften står der ikke noget om at disse kryderier skal bruges, bortfra at der skal nogle blade estragon i sovsen. Skal timian og estragon kviste koges sammen med stegen i fire timer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 18, 2022 at 4:23 pm

      Hej Kel
      Tak fordi du er opmærksom, og jeg har nu opdateret opskriften med den korrekte anvendelse af timian og estragon. Og ja, det koges sammen med stegen for at give smag 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Ib Olstad Larsen

    september 25, 2022 at 7:01 am

    Denne ret er bare så lækker.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 25, 2022 at 10:09 am

      Mange tak, Ib - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Christina

    juni 03, 2022 at 9:42 pm

    De to kviste estragon, hvor skal de i? Synes ikke det står i opskriften?
    Kødet svandt meget ind da jeg lavede den 🙈

    Svar
  8. Maja V

    oktober 27, 2021 at 11:01 pm

    Opskriften lyder rigtig lækker - jeg vil prøve den i weekenden, men forventer en lidt større cuvette end 1 kg. Hvor meget skønner du at simretiden bør forlænges med hvis jeg tager en på knap 1,5 kg?
    -og tusinde tak for en masse gode opskrifter, jeg har efterhånden prøvet nogle stykker af. Lækker mad! 🙂

    Svar
  9. Louise

    januar 14, 2021 at 7:41 pm

    Kan man bruge andre kødudskæringer til denne opskrift og stadig få et mørt resultat?
    Har prøvet denne opskrift og den smager himmelsk!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2021 at 12:14 pm

      Hej Louise
      Skønt at høre - jeg elsker også denne ret.
      Du kan også prøve at lave en lille culottesteg på samme måde - det er også godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Nanna

        oktober 28, 2021 at 1:19 pm

        Hejsa. Jeg skal lave retten her på fredag. Det ser super lækkert ud. Hvor meget knoldselleri tænker du der skal i? Tak på forhånd 🙂

  10. Nina Kaiser

    november 15, 2020 at 12:44 pm

    Hej,
    Langtidsstegt cuvette lyder spændende. Den vil jeg prøve på lørdag. Dog har jeg et spørsmål. Kan jeg lave det i forvejen? om eftermiddagen fx. Så når kødet at blive koldt inden man skal spise, så kan det varmes i ovnen uden at blive tørt??

    Hilsner fra Nina

    Svar
  11. Amanda

    oktober 30, 2020 at 5:39 pm

    Har du en idé til hvad man kan bruge grøntsagerne i skyen til? 🙂

    Svar
  12. Margit Grønager

    oktober 22, 2020 at 9:34 am

    Opskriften hedder langtidsstegt “cuvette”, men flere steder i opskriften har du skrevet “culotte” ???
    Kan opskriften også bruges til en culotte eller er det synd?
    Og hvordan holder man styr på hvilken retning stegen skal skæres for.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 22, 2020 at 10:08 am

      Hej Margit
      Mange tak for din kommentar, og du har fuldstændig ret. Det var noget rod, men det skulle nu være rettet.
      Jeg har ikke prøvet denne fremgangsmåde på culotte, men det bør jeg måske lige gøre 🙂
      Og i forhold til udskæring, så er det nemt at se på den færdige cuvette hvilken vej kødfibrene er. Her skæres bare på tværs af dem.
      Rigtig god fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required