• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

kyllingelår stegt i gryde
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. april 2024 - Udgivet: 26. september 2023

Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.

Kyllingelår er billig mad, men de smager af en masse. I denne ret har jeg brugt en blanding af overlår og underlår, så der er lidt for enhver smag.

Stegetiden er den samme for begge typer kyllingelår, så det er ret praktisk. Men du kan selvfølgelig også blot vælge en af typerne.

I retten har jeg kommet lækre peberfrugter, løg og hvidløg - de smager super godt efter turen i gryden med de lækre kyllingelår.

Jeg laver retten i en stor sauterpande, men har du ikke så dan en, kan du også bruge en stor gryde. Men der skal være god plads.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på kyllingelår i ovn.

Opskrift på kyllingelår stegt i gryde

kyllingelår stegt i gryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

4.62 fra 13 stemmer
Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 591
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1.500 g kylling over- og underlår
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 2 røde peberfrugter - i mundrette stykker
  • 1 gul peberfrugt - i mundrette stykker
  • 1 rødløg - i grove strimler
  • 3 hvidløg - grofthakkede
  • 2 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse - til jævning

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at varme panden op ved jævn varme, og kom en god klat smør på.
  2. Brun så kyllingelårene grundigt på begge sider, giv dem et par spiseskefulde citronsaft og balsamico. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  3. Kom så løg, peberfrugter og hvidløg ved. Rør lidt rundt, så det bliver svitset lidt.
  4. Tilsæt så hønsefond, laurbærblade, paprika og piskefløde.
  5. Lad det koge op, og skru så ned for varmen.
  6. Læg låg på gryden, og lad retten stå og simre i 50 minutter. Kig gerne til den undervejs.
  7. Rør et par teskefulde majsstivelse ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen en smule, så du får den rigtige konsistens.

Næringsindhold

Kalorier: 591kcalKulhydrater: 13gProtein: 37gFedt: 43gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.1gKolesterol: 227mgNatrium: 776mgKalium: 709mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 2568IUVitamin C: 140mgCalcium: 55mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike. Server med ovnbagte kartofler eller svamperisotto.

Se også mine populære opskrifter på:

Lørdagskylling med paprika

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Kruse

    marts 08, 2025 at 1:44 pm

    Fin opskrift god smag

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required