Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
Kyllingelår er billig mad, men de smager af en masse. I denne ret har jeg brugt en blanding af overlår og underlår, så der er lidt for enhver smag.
Stegetiden er den samme for begge typer kyllingelår, så det er ret praktisk. Men du kan selvfølgelig også blot vælge en af typerne.
I retten har jeg kommet lækre peberfrugter, løg og hvidløg - de smager super godt efter turen i gryden med de lækre kyllingelår.
Jeg laver retten i en stor sauterpande, men har du ikke så dan en, kan du også bruge en stor gryde. Men der skal være god plads.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kyllingelår stegt i gryde
Ingredienser
- 1.500 gram kyllingeover- og underlår
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk balsamico
- 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
- 1 gul peberfrugt i mundrette stykker
- 1 rødløg i grove strimler
- 3 hvidløgsfed grofthakkede
- 2 tsk paprika
- 2 laurbærblade
- 4 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
- Maizena til jævning
Sådan gør du
- Start med at varme panden op ved jævn varme, og kom en god klat smør på.
- Brun så kyllingelårene grundigt på begge sider, giv dem et par spiseskefulde citronsaft og balsamico. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
- Kom så løg, peberfrugter og hvidløg ved. Rør lidt rundt, så det bliver svitset lidt.
- Tilsæt så hønsefond, laurbærblade, paprika og piskefløde.
- Lad det koge op, og skru så ned for varmen.
- Læg låg på gryden, og lad retten stå og simre i 50 minutter. Kig gerne til den undervejs.
- Rør et par teskefulde Maizena ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen en smule, så du får den rigtige konsistens.
Servering og lignende opskrifter
Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike. Server med ovnbagte kartofler eller svamperisotto.
Comments
No Comments