• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med spinat og blomkålssalat

Kylling med spinat og blomkålssalat

kylling med spinat i fad
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. oktober 2023 - Udgivet: 22. oktober 2023

Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.

Kylling med spinat laves af kyllingebrystfilet, som du deler i halve på den lange led, og bruner godt af på panden.

Du skal også anvende frisk spinat, som steges af inden det kommer i et fad sammen med kyllingekødet og den lækre sovs.

Se også: Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Det hele nydes med kogte ris og en salat med rå blomkål. Nemt og godt.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på kylling med spinat

kylling med spinat i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med spinat

5 fra 3 stemmer
Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 752
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 250 g spinat - frisk
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 kyllingebryst
  • 250 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling med spinat starter du med, at skylle spinaten grundigt i koldt vand, gerne ad flere gange. Slyng den tør. Eller køb en spinat, der allerede er vasket - det er dog nemmere.
  2. Steg spinaten på en varm pande, så spinaten netop falder sammen, og læg den derefter i et smurt, ildfast fad.
  3. Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på panden. Tilsæt madlavningsfløde sammen med sennep og oregano, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld det over spinaten, og fordel det ud.
  5. Vask panden af og varm den godt op igen. Nu skal du stege ved en god varme. Kyllingebrystfileterne deles i halve på den lange led, og brunes godt af i lidt olie på panden. Krydres med salt og peber, og lægges i fadet.
  6. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 20 minutter.
  7. Imens koger du ris til retten. Se kogetiden på pakken.

Næringsindhold

Kalorier: 752kcalKulhydrater: 60gProtein: 33gFedt: 42gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 211mgNatrium: 834mgKalium: 1004mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 7180IUVitamin C: 23mgCalcium: 185mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Kylling med spinat serveres straks sammen med blomkålssalat og kogte ris, hvor jeg foretrækker basmatiris.

Se også: Spinatgryde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne

    januar 18, 2018 at 9:56 am

    Hvad er bornholmsk sennep?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 18, 2018 at 10:05 am

      Hej Marianne
      det er blot sennep fra Bornholm, som kan købes de fleste steder i landet. Jeg synes bare de laver en god sennep på Bornholm, men du kan selvfølgelig anvende en anden sennep i stedet 🙂
      Rigtig god dag til dig.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required