Kylling med spinat er en dejlig hverdagsret, hvor du tilbereder kyllingebryst i et fad sammen med frisk spinat og en skøn sovs. Retten serveres med en rå blomkålssalat.
Kylling med spinat laves af kyllingebrystfilet, som du deler i halve på den lange led, og bruner godt af på panden.
Du skal også anvende frisk spinat, som steges af inden det kommer i et fad sammen med kyllingekødet og den lækre sovs.
Se også: Fad med kylling, ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Det hele nydes med kogte ris og en salat med rå blomkål. Nemt og godt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på kylling med spinat
Kylling med spinat
Ingredienser
- 250 gram spinat - frisk
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 2 teskefulde sennep
- 2 teskefulde oregano
- salt og friskkværnet peber
- 4 kyllingebrystfilet
- 250 gram ris - koges som anvist
Sådan gør du
- Til kylling med spinat starter du med, at skylle spinaten grundigt i koldt vand, gerne ad flere gange. Slyng den tør. Eller køb en spinat, der allerede er vasket - det er dog nemmere.
- Steg spinaten på en varm pande, så spinaten netop falder sammen, og læg den derefter i et smurt, ildfast fad.
- Løg og hvidløg hakkes fint, og sauteres af i lidt olie på panden. Tilsæt madlavningsfløde sammen med sennep og oregano, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
- Hæld det over spinaten, og fordel det ud.
- Vask panden af og varm den godt op igen. Nu skal du stege ved en god varme. Kyllingebrystfileterne deles i halve på den lange led, og brunes godt af i lidt olie på panden. Krydres med salt og peber, og lægges i fadet.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have 20 minutter.
- Imens koger du ris til retten. Se kogetiden på pakken.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kylling med spinat serveres straks sammen med blomkålssalat og kogte ris, hvor jeg foretrækker basmatiris.
Se også: Spinatgryde
Marianne
Hvad er bornholmsk sennep?
Madensverden.dk
Hej Marianne
det er blot sennep fra Bornholm, som kan købes de fleste steder i landet. Jeg synes bare de laver en god sennep på Bornholm, men du kan selvfølgelig anvende en anden sennep i stedet 🙂
Rigtig god dag til dig.
Bedste hilsner
Holger