• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

Kylling med asparges er skøn aftensmad, som du nemt laver i fad. I fadet er der også spinat, rødløg og dild. Serveres gerne med kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
244
SHARES
FacebookMessenger244PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 2. maj 2023

Her er min opskrift på kylling med asparges i fad. Det er en lækker ret med mad i fad, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler til.

Kylling med asparges er en super nem og lækker ret til aftensmad, og her skal du ikke spare på de grønne asparges.

Bedst er de danske asparges i sæsonen fra maj til Sankt Hans aften, men uden for sæsonen er retten nu også fin med udenlandske asparges.

Det er en god opskrift på mad i fad, hvor der bla. er kyllingebryst, rødløg, spinat og de grønne asparges.

Slut gerne af med lidt dild og forårsløg på toppen - det giver en skøn smag. Og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med asparges

Kylling med asparges er skøn aftensmad, som du nemt laver i fad. I fadet er der også spinat, rødløg og dild. Serveres gerne med kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

4.85 fra 20 stemmer
Her er min opskrift på kylling med asparges i fad. Det er en lækker ret med mad i fad, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 650 g kyllingebryst
  • smør - til bruning
  • 75 g babyspinat
  • 1 bundt grønne asparges - skåret i mindre stykker
  • 2 rødløg - halveret og snittet i skiver
  • 5 dl madlavningsfløde - gerne 8%
  • 3-4 kviste løvstikke - kan udelades
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • dild - til pynt
  • 2 forårsløg - snittet, til pynt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad eller en lille bradepande.
  2. Fordel babyspinat i bunden af fadet.
  3. Flæk kyllingebrystfileterne, så du får to flade stykker kød af hvert kyllingebryst. Del derefter i halve, så du har fire tynde fileter af hvert stykke brystfilet.
  4. Brun hurtigt kød på en varm pande i lidt smør, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kødet skal blot lige have stegeskorpe. Brun evt. over to omgange.
  5. Fordel kyllingestykkerne oven på spinaten i fadet.
  6. Pil løgene og halvér dem, inden de snittes i tynde skiver, der fordeles i fadet.
  7. Knæk det nederste af roden af de grønne asparges, og del dem i mundrette stykker. Se i videoen herunder hvordan asparges klargøres. Fordel de grønne asparges i fadet.
  8. Hæld madlavningsfløde over indholdet i fadet, og er du ikke så kalorieforskrækket, kan du selvfølgelig også anvende en almindelig fløde. Snit lidt løvstikke og kom det ved. Det giver en dejlig smag.
  9. Pres citronsaft over og krydr med en smule ekstra salt og friskkværnet peber.
  10. Kylling med asparges i fad skal nu have ca. 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  11. Tag fadet ud og pynt med lidt dild og snittet forårsløg.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling med asparges serveres straks - gerne sammen med kogte kartofler. Ris passer også fint til retten.

Se også disse opskrifter:

Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry

Fransk kylling i fad med tomat, hvidløg og rosmarin

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke Grut

    maj 24, 2025 at 3:23 pm

    Smager skønt og hurtig at lave

    Svar
  2. Dorte

    maj 13, 2025 at 2:02 pm

    Kan retten laves dagen før?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required