Her får du min opskrift på kylling med pasta, spinat og en cremet flødesovs. Den italienske ret er meget nem at lave som en en hurtig aftensmad.
Opskriften på kylling med pasta er beregnet som en hovedret til fire personer.
Det er en super lækker pastaret, der passer godt som den hurtige hverdagsmad.
Og såvel børn som voksne vil kunne lide retten, der også er nem at lave.
Opskrift på kylling med pasta
Kylling med pasta, spinat og flødesovs - simpel opskrift
Ingredienser
- 3-4 stk. kyllingebryst filet
- hvidløgspulver
- olivenolie - og smør til stegning
- 500 gram pasta - frisk
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 250 gram spinat - frisk
- 3 deciliter fløde
- 1 potte basilikum
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingebryst skæres i strimler på langs, hvor du laver fire strimler af hvert stykke brystfilet.
- Steges møre i 7-8 minutter på en varm pande i lidt smør og olivenolie. Krydres med hvidløgspulver, salt og peber og lægges til side.
- Pasta koges i saltet vand, og husk at kogetiden for frisk pasta typisk blot er 2-3 minutter. Du kan selvfølgelig også anvende en almindelig tørret pasta eller spaghetti, som så koges til den er al dente, altså med lidt bid. Hæld vandet fra og vend pastaen med lidt olivenolie.
- Til kylling med pasta hører også masser af spinat, og den laver du ved snitte skalotteløg og hvidløg fint. Sauteres på panden i lidt olie.
- Tilsæt spinat og lad spinaten falde lidt sammen. Kom fløden ved og lad det creme lidt ind. Tilsæt også grofthakket basilikum. Tilsæt eventuelt lidt mere fløde, hvis du ønsker mere flødesovs. Smag til med salt og peber.
- Anret med frisk pasta i bunden, et par spiseskefulde spinat og flødesovs ovenpå, og med kyllingestykker øverst. Krydr med en smule ekstra friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kylling med pasta, spinat og flødesovs serveres straks, og meget gerne sammen med et stykke ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Pastagryde - alt i én gryde med masser af grøntsager
Nina
En god opskrift, tak for den!
Jeg vil bruge lidt mindre basilikum næste gang, da det dominerede lidt for meget med en hel potte efter min smag.
Jeg tilsatte i øvrigt en bakke brune svampe, det blev rigtig lækkert sammen med fløde og spinat. Brugte hvidløgsflutes til i stedet for ciabatta, det fungerede fint.