Her får du min opskrift på kylling med pasta, spinat og en cremet flødesovs. Den italienske ret er meget nem at lave som en en hurtig aftensmad.
Opskriften på kylling med pasta er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til kylling med pasta:
3-4 stk. kyllingebryst filet
Hvidløgspulver
Olivenolie og smør
500 gram frisk pasta
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
250 gram frisk spinat
3 deciliter fløde
1 lille potte frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i strimler på langs, hvor du laver fire strimler af hvert stykke brystfilet.
- Steges møre i 7-8 minutter på en varm pande i lidt smør og olivenolie. Krydres med hvidløgspulver, salt og peber og lægges til side.
- Pasta koges i saltet vand, og husk at kogetiden for frisk pasta typisk blot er 2-3 minutter. Du kan selvfølgelig også anvende en almindelig tørret pasta eller spaghetti, som så koges til den er al dente, altså med lidt bid. Hæld vandet fra og vend pastaen med lidt olivenolie.
- Til kylling med pasta hører også masser af spinat, og den laver du ved snitte skalotteløg og hvidløg fint. Sauteres på panden i lidt olie.
- Tilsæt spinat og lad spinaten falde lidt sammen. Kom fløden ved og lad det creme lidt ind. Tilsæt også grofthakket basilikum. Tilsæt eventuelt lidt mere fløde, hvis du ønsker mere flødesovs. Smag til med salt og peber.
- Anret med frisk pasta i bunden, et par spiseskefulde spinat og flødesovs ovenpå, og med kyllingestykker øverst. Krydr med en smule ekstra friskkværnet peber.
Kylling med pasta, spinat og flødesovs serveres straks, og meget gerne sammen med et stykke ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på: