Virkelig lækker opskrift på kylling med hvidløg og grøntsagsfrikasse, der laves med blomkål, gulerødder og grønne asparges.
Kylling med hvidløg og grøntsagsfrikasse er dejlig hverdagsmad med masser af smag.
Kyllingen steges eller grilles med en lækker hvidløgsmarinade, mens den smagfulde grøntsagsfrikasse tilberedes med letdampet blomkål, gulerødder og et bundt grønne asparges.
Opskriften er til fire personer.
Til kylling med hvidløg og grøntsagsfrikasse skal du bruge:
1 kylling på ca. 1,4 kilo
1 portion hjemmelavet hvidløgsmarinade
7 deciliter vand
2 bouillonterninger
Et halvt blomkål
3 gulerødder
1 lille bundt grønne asparges
1 bundt persille
Lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand
1 deciliter fløde
Revet muskatnød, salt og peber
Sådan laver du kylling med hvidløg og grøntsagsfrikasse:
Rør den lækre hvidløgsmarinade sammen - følg opskriften i linket længere oppe.
Smør kyllingen godt ind i marinaden, og steg kyllingen i ovnen i cirka en time ved 185 grader varmluft. Eller lav kyllingen på rotisserie i grillen - se opskriften på kylling på roterende spyd her.
Kom vand i en gryde sammen med bouillonterninger og kog op.
Blomkål skæres i mundrette stykker, mens gulerødderne skæres i ikke for tykke skiver. Kog blomkål og gulerødder fem minutter i bouillonen, og fisk dem op.
Jævn bouillonen med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Kom fløde ved, og smag den hvide sovs til med revet muskatnød, salt og peber.
De grønne asparges knækkes ved roden, og skæres derefter i 3-4 stykker hver. Kommes i sovsen sammen med de letdampede blomkålsbuketter og gulerødder, og koges et par minutter.
Vend et bundt finthakket persille i, og server til den færdigstegte kylling.
Del dine ideer og tanker med os andre her: