Smagfuld opskrift på hvidløgskylling. Kyllingfilet brunes først i smør med hvidløg, og bages færdig i ovnen i 20 minutter.
Hvidløgskylling er en dejlig måde at lave kylling på, og den bages færdig i ovnen.
Opskriften er til fire personer.
Hvidløgskylling laver du af
4 stykker kyllingebryst (gerne økologisk)
4 fed hvidløg
40 gram smør
1 teskefuld salt
1 teskefuld chili
Fremgangsmåde
- Soignér først kyllingebrysterne. Fjern fedt og eventuelle sener, og rids dem på oversiden med en skarp kniv.
- Pil hvidløgsfed og knus dem let med bagsiden af kniven.
- Smelt halvdelen af smørret på en varm pande, og kom de knuste fed hvidløg ved. Vend hvidløg rundt i smørret, så smørret når at tage smag fra de knuste hvidløg.
- Læg så kyllingestykkerne på panden, og brun dem godt på begge sider.
- Krydr også med både salt og chili på begge sider.
- Find et ildfast fad frem, og læg de brunede kyllingebryster i fadet. Resten af smørret kommes også ved.
- Steg nu hvidløgskyllingen færdig i ovnen ved 190 grader varmluft, hvor kyllingebrysterne skal have omkring 20 minutter.
- Halvvejs øser du lidt af det smeltede hvidløgssmør over kyllingestykkerne.
Tag dem ud af ovnen, og servér dem straks sammen med ovnbagte kartofler.
Servér gerne med skysovsen til - den smager helt vidunderligt af hvidløg og passer perfekt til kylling og kartofler.
Hvad synes du om opskriften?
-
Hvidløgskylling
Erik
Hej Holger
Jeg er stor fan af din side, som giver "you name it"
Jeg er ejer af en Airfryer og bruger dine opskrifter til Varmluft
Dine langtidsstegningsopskrifter kan osse kun Varmt anbefales.
1000 Tak
Venligst
ErikSørensen
JES
Chilipulver eller knust chili ?
Billedet ligner knust chili.
Og der er måske lidt forskel på smagsoplevelsen 🙂
Madensverden.dk
Hej Jes
Jep - der er forskel 🙂
Jeg har brugt knust chili - ganske som du spottede.
De bedste hilsner
Holger