• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Kransekage opskrift - inkl. mål på stykker til kransekagetårn

Kransekage opskrift - inkl. mål på stykker til kransekagetårn

billede med kransekage
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
432
SHARES
FacebookMessenger432PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 26. december 2017 - Udgivet: 26. december 2017

Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og denne kransekagemasse er samtidig også meget nem at lave.

Du kan også lave en større portion og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse. Længere nede finder du de rigtige længder på stykker til kransekagetårnet.

Opskriften her giver tolv stykker kransekagekonfekt lavet af marcipan, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op. De hjemmelavede kransekagestykker er perfekte til Nytårsaften, og her får du også en forklarende video med fremgangsmåden.

I forhold til opbevaring, så er det er bedste tip, at du fryser kransekagestykkerne ned. Uden at give dem glasur. Det gør bare kransekagen endnu bedre, og så tages stykkerne op efterhånden som de skal bruges.

Indhold
  • Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
  • Kransekage - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Tips
  • Mål til kransekagetårn
  • Rådhus muffins
  • Jordbærkage
  • Nougat medaljoner
  • Nøddehorn
  • Rådhustærte
  • Mandelhorn
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med kransekage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kransekage - nem og lækker opskrift

4.82 fra 151 stemmer
Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet tid 42 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 156
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g marcipan - ren rå marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 pasteuristeret æggehvide - svarende til 30 gram
Glasur laves af
  • 75 g flormelis
  • 0,5 pasteuriseret æggehvide - svarende til 15 gram

Fremgangsmåde
 

  1. Skær eller pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og pasteuristeret æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse enten med hænderne eller i en røremaskine.
  2. Kom lidt flormelis på bordet så massen ikke klistrer fast til bordet. Del kransekagemassen i 2 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  4. Skær hver marcipanstang i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en trekantet top ved at presse let på siderne og op, så du får den karakteristiske trekantede form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
  5. Kom de trekantede kransekagestykker på bagepladen med bagepapir og lad dem stå og sætte sig 20-30 minutter inden de bages.
  6. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme og bag dem derefter i cirka 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af, hvor hårdt din ovn varmer.
  7. Lad kransekagerne afkøle helt inden du kommer glasur på.
  8. Pisk flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen til glasur, der gerne må være temmelig tyktflydende, så den ikke løber for meget ud.
  9. Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i et af hjørnerne.
  10. Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Lad glasuren tørre helt, inden du serverer den hjemmelavede kransekage.

Næringsindhold

Kalorier: 156kcalKulhydrater: 25gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gNatrium: 7mgKalium: 57mgKostfibre: 1gSukker: 23gVitamin A: 3IUCalcium: 12mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan også bruge en sprøjtepose med en trekantet tyl til at forme dine kransekagestykker.

Hjemmelavet kransekage kan også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokolade. Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.

Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Her kan den opbevare i op til en uge.

Kransekage kan også med fordel fryses ned. Faktisk bliver den bedre af at blive frosset ned, så gør gerne (helst) det.

Mål til kransekagetårn

Vil du lave kransekagestykker til et kransekagetårn? Så skal du bruge mål på hvor lange stykkerne skal være, og dem får du her. Det er til et kransekagetårn med 10 ringe:

  • 8 centimeter
  • 11 centimeter
  • 14 centimeter
  • 17 centimeter
  • 20 centimeter
  • 23 centimeter
  • 26 centimeter
  • 29 centimeter
  • 32 centimeter
  • 35 centimeter

Udgangspunktet er altså et stykke kransekage på 8 centimeter (det mindste stykke), og derfra skal de efterfølgende være 3 centimeter længere hver gang.

Her skal du selvfølgelig også bruge en større portion kransekagemasse. Til et kransekagetårn med 10 ringe skal du bruge 750 gram marcipan, 250 gram sukker og ca. 50 gram æggehvide.

Flere inspirerende opskrifter:

Rådhus muffins

4.9 fra 29 stemmer
Få en nem opskrift på fantastiske rådhus muffins, der bages med kransekagemasse og hindbærmarmelade. Opskriften giver 12 stk. lækre muffins.
Gå til opskrift
billederesultat for rådhus muffins

Jordbærkage

4.9 fra 14 stemmer
Her får du min opskrift på jordbærkage med kransekage og flødecreme. En skøn kage, der er nem at bage, og som er toppet med friske jordbær.
Gå til opskrift
jordbærkage med kransekage

Nougat medaljoner

4.7 fra 25 stemmer
Her er min opskrift på nougat medaljoner. Det er nem kransekagekonfekt med fyld af blød nougat, og medaljonerne er meget nemme at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for nougat medaljoner

Nøddehorn

4.8 fra 9 stemmer
Nøddehorn er lækker kransekage, der er vendt i sprøde nøddeflagerog med enderne dyppet i chokolade. De smager skønt til hverdag og fest.
Gå til opskrift
Nøddehorn

Rådhustærte

4.7 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
Gå til opskrift
billede med rådhustærte

Mandelhorn

5 fra 1 stemme
Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.
Gå til opskrift
billede med mandelhorn

FAQ

Hvad er kransekage?

Kransekage er en klassisk dansk festkage lavet af marcipan, sukker og æggehvide, formet i ringe eller stænger og bagt, til den er sprød udenpå og blød/let sejt indeni. Typisk serveret til nytår, bryllupper, konfirmationer og dåb.

Hvor længe kan kransekage holde sig?

Kransekage har en fin holdbbarhed.
Friskbagt: 3–5 dage i tætsluttende dåse.
Frossen: Op til 3 måneder.
Bedst at fryse uden glasur og pynte efter optøning.

Hvordan får man flot glasur til kransekage?

Glasur laves af flormelis og lidt æggehvide eller vand. Den skal være meget fast – næsten sej. Brug sprøjtepose med lille hul til at tegne striber. Øv dig gerne på bagepapir først.

Skal kransekage fryses inden servering?

Det er ikke nødvendigt at fryse kransekage, men mange foretrækker at bage og fryse den, da det gør kagen mere saftig og nem at opbevare. Tø den langsomt op i tætlukket pose – evt. med en skive æble for at lave lidt fugtighed.

Hvor lang tid før kan man lave kransekage?

Du kan sagtens lave den 1–2 uger i forvejen. Opbevares tæt pakket i fryseren. Tø kransekagen op ved stuetemperatur – den smager næsten bedre efter frysning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elena

    december 28, 2024 at 5:07 pm

    I opskriften til kransekagetårn står der 250 gr sukker. Hvad er forskellen i ‘resultatet’ (konsistensen?) hvis man bruger sukker i stedet for flormelis og er bagetiderne de samme som ved opskriften til stykkerne?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 5:15 pm

      Hej Elena
      Godt du spørger. Du kan sagtens bruge flormelis i samme mængde i stedet for sukker - fremgangsmåden er den samme. Der er ingen forskel.
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Christinna Frederiksen

    december 28, 2024 at 4:14 pm

    Mega god og nem opskrift. De bliver så lækre

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 4:33 pm

      Hej Christinna
      Mange tak for det - og ja, bedre kransekage får man næsten ikke 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Birte Vest Zielke

    november 13, 2024 at 3:10 pm

    Kan man bruge bagemarcipan - eller forringer det kransekage stykkerne.

    Med venlig hilsen Birte Vest Zielke

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2024 at 3:40 pm

      Hej Birte
      Det kan du godt - men du får en bedre kransekage med den rene, rå marcipan 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Else juhl

    december 27, 2023 at 6:31 pm

    Godt nytår, tak for mange gode ideer. Prøv at bytte flormelis i kransekage ud med sukker og rør det hele sammen dagen før. Bliver knap så tør ( synes jeg). Hilsen fra gl. økonoma.

    Svar
  5. René Madsen

    november 17, 2023 at 3:04 pm

    Kan man bruge almindelig Original ODENSE Marcipan?
    Eller skal det være bage marcipan?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2023 at 3:59 pm

      Hej Rene
      Jeg har lavet kransekage af begge slags, så det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Susan

    december 23, 2022 at 4:26 pm

    Skal glasuren på inden den fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2022 at 6:31 am

      Hej Susan
      Det bedste er at vente med glasuren, så frys gerne kransekagen uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Vibeke Raaschou

    januar 05, 2022 at 3:46 pm

    Beste kransekagen .... ever.
    Fik den dog ikke spist op ☹️
    Så nu ... 5 dage inde i det nye år. 🎉🎉🎉

    De sidste 2 ringe kom i multihakkeren ( med broncepynt og det hele)
    Tilsat 2 spsk smør.
    3 trælse æbler fra grøntskuffen (Ingrid Marie) lægges i mundrette tern, i smørsmurt form.
    Den blandede nytårsmasse lægges ovenpå. Bages ved ca. 200 grader til det bobler og dufter.
    Mums ... og godt nytår. 🍾🍾🍾🥂🥂🥂🎉🎉🎉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 05, 2022 at 4:02 pm

      Hej Vibeke
      Super dejligt at høre - og det lyder meget lækkert!
      Og kransekage kan man jo altid bruge 🙂
      Med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
      • Vibeke Raaschou

        januar 05, 2022 at 5:43 pm

        Hej Holger.
        Glemte lige at tilføje ISKOLDT LETPISKET FLØDESKUM.....til mine rester af den gode “ombyggede” kransekagerest.
        Vibeke Raaschou

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required