Den bedste opskrift på kanelstænger med creme og remonce, og den stammer fra Newyorker By Heart. Opskriften giver 3 styks kanelstang med det hele.
Kanelstænger er en af de kager, som vi danskere spiser allermest når det er kagetid.
Ofte er det en lækker kanelstang fra bageren (og de er naturligvis gode), men du kan faktisk ret nemt lave kanelstangen selv.
Her er det opskriften fra Newyorker By Heart, og den er ret nem at gå til.
Opskriften giver tre kanelstænger.
Ingredienser
Dej
35 g gær
1 ¾ dl lunkent vand
35 g sukker
4 g salt
4 g kardemomme
1 æg
35 g smør
ca. 400 g mel
Remonce
200 g smør
200 g sukker
35 g kanel
Kagecreme
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
Korn af 1 stang vanilje
½ liter mælk
1-2 spsk. Maizena
Fremgangsmåde
- Start med kagecreme: Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Ryst det i en meljævner - eller rør det ud.
- Æggeblommer, sukker, vaniljekorn og mælk kommes i en gryde og koger langsomt op - RØR HELE TIDEN.
- Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt, til en passende konsistens. Kog igennem et par minutter og HUSK nu: RØR HELE TIDEN!!!
- Remonce: Smør, sukker og kanel blandes til en masse.
- Dej: Gæren opløses i vand. Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes. Mel og smør tilsættes og der æltes til dejen er blank og smidig.
- Hæver et lunt sted i 30 minutter.
- Dejen deles i 3 stykker. De rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm. brede.
- Fordel først ⅓ af remoncen og så ⅓ af cremen - ikke helt ud til kanten. Rul dejen til en stang på den lange led. Læg dem op på bradenpanden og forsæt med de 2 andre dejstykker.
- Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og læg dem skiftevis til den ene og den anden side. Pensl med æg og drys med hakkede hasselnødder eller mander.
- Lad dem hvile i 45 minutter.
- Inden dine kanelstænger skal i ovnen, kan de drysses med perlesukker.
- Bages ved 210 grader i 15-17 minutter.
Tips
Det bedste resultat fåes ved at bruge rigtig smør - altså Lurpak eller lign.
Jeg ved ikke om der kan bruges kagecreme fra pose, men det er ikke svært at lave sit eget - og det smager bedre.
Se også Newyorker By Hearts opskrift på kanelsneglekage.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!