Kammerjunker: Det er både nemt og godt at lave hjemmebagte kammerjunkere, og her får du opskriften, der giver 150 lækre kammerjunkere.
Kammerjunker er nemme at bage selv, og de bliver altså virkelig sprøde og lækre.
Kammerjunkerne hører naturligvis til en ægte sommerspise som koldskål, som du finder opskriften på nederst på siden.
Opskriften giver cirka 150 kammerjunker.
Opskrift på kammerjunker
500 gram hvedemel
250 gram koldt smør
70 gram sukker
2 teskefulde bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
1 æg
1 deciliter mælk
1 økologisk citron (skallen fra citronen)
Sådan bager du kammerjunker
- Vej hvedemelet af i en skål, og skær det kolde smør i mindre tern.
- Kom smørret ned i melet, og med fingrene smuldres mel og smør nu sammen.
- Derefter tilsættes sukker, bagepulver, et æg, mælk og skallen fra den økologiske citron. Pas på du ikke river for dybt i skallen, fordi det hvide er mere bittert.
- Ælt nu dejen godt sammen, og vælt den ud på et bord med lidt mel.
- Del dejen i 4-5 stykker, som trilles til aflange stænger, hvor du skærer skiver ud, som derefter trilles til små kugler. Pas på kuglerne ikke bliver alt for store, men hvis du har ramt cirka 150 kugler med denne mængde dej, så passer størrelsen meget godt.
- Stil kuglerne på bageplader med bagepapir, og hold en smule afstand, fordi kuglerne flyder lidt ud. Ikke meget, men bare så du ikke sætter kuglerne klos op af hinanden.
- Bag nu de lækre kammerjunkere i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have 8-10 minutter.
- Tag dem ud, og skru ovnen ned på 150 grader.
- Nu er de blevet til små boller, som skæres over med en kniv, og derefter stilles tilbage på bageplader.
- Nu skal kammerjunkerne tørres i ovnen ved 150 grader, og her skal de have cirka 25-30 minutter.
Opbevares i kagedåse
Tag de færdige kammerjunkere ud af ovnen, og lad dem køle af inden de kommes i kagedåser.