Hønsesalat med asparges og smørstegte champignoner er det rene svir. Pynt med knasende sprød bacon eller kyllingeskind og server med et godt brød.
Hønsesalat med bacon er en god, gammel klassiker på det danske frokostbord. Og der findes adskillige varianter af pålægssalaten.
Min favorit er med smørristede champignoner, karse og dampede, grønne asparges.
På toppen serveres sprødstegt bacon eller sprødt kyllingeskind. Har du tid, skulle du unde dig selv at stege kyllingeskindet i ovnen, for det smager himmelsk. Ellers brug bacon.
Champignonerne ristet på panden og vendes i smør og timian, køles af og blandes i salaten. Det er en hurtig og lækker metode til at få mere smag ud af dem.
Opskrift på hønsesalat med sprød bacon
Ingredienser
- 1 stk høne el. kylling
- 1 stor gulerod
- 1 stk løg
- 1 spsk salt
- 4 stk sorte peberkorn
- 2 stk laurbærblade
Champignons
- 300 gram champignons tern
- 25 gram smør
- 1 tsk timian tørret
- salt og friskkværnet peber
Hønsesalat
- 1 bundt grønne asparges skiver
- 1 portion smørristede champignons
- 3-400 gram kogt hønsekød el. kyllingekød
- 2 spsk karse
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche
- 1 spsk sennep
- 1 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
- kyllingeskind el bacon
Sådan gør du
Sprødt kyllingeskind
- Fjern skindet fra kyllingen eller hønen. Skær det ud, så du har små stykker skind a ca. fem x fem cm.
- Læg skindene på en bageplade beklædt med bagepapir, drys salt ud over og placer endnu en bageplade ovenpå. Steges i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Smørristede champignons
- Rens champignons, skær dem i store tern og kom dem på en meget varm pande. Når de begynder at afgive væde, hælder du timian, salt og peber på dem og rører rundt.
- Når de er tilpas stegte, kommer du en smørklat i og rører godt rundt, så de bliver blanke. Tag af varmen og køl af.
Hønsesalaten
- Kog en høne eller kylling i vand, der lige dækker den. Kom et løg delt i fire samt en gulerod i gryden. Tilsæt også peberkorn og salt. Efter det er kommet kog, lader du hønen simre i en time.
- Når hønen/kyllingen er afkølet, piller du kødet fra benene. Skær brystet i tern, resten kan du trevle.
- Skær asparges i ca. en cm. skiver og damp dem i kogende vand tilsat salt i to minutter. Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe af.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, sennep, karry, karse samt salt og peber i en skål.
- Tilsæt asparges, champignons og hønsekød. Rør godt rundt.
- Nu kan du servere din hønsesalat på gode skiver brød med det sprøde kyllingeskind eller sprødt bacon samt mere karse som pynt.
Næringsindhold
Tips og tilbehør
Gider du ikke stå med en hel høne eller kylling, kan du koge en pakke overlår og lår på ca. 600 gram i stedet til din hønsesalat.
Server salaten på et godt, stykke brød som dette skønne ølandsbrød.
Læg eventuelt en bund af grønne salatblade, derefter skal salaten på og til sidst drysser du med klippet purløg eller karse. Top med kyllingeskindet eller sprødt bacon.
Hej Holger
Du skriver i denne opskrift at man kan se tricket på sprødt kyllingeskind men det kommer ikke frem når man trykker på dit foreslåede link. Kan du hjælpe hvor jeg finder det?
Mange hilsner
Lene
Hej Lene
Tak for det, og linket skulle nu fungere igen 🙂
Alt det bedste
Holger