Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Hamburgerryg sous vide

Hamburgerryg sous vide (inkl. tid og temperatur)

billede med hamburgerryg sous vide
4.8 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
86
SHARES
FacebookMessenger86PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på hamburgerryg sous vide
  • Mindre salt
  • Kernetemperatur
  • Tips
  • Kommentarer

Hamburgerryg sous vide - inkl. tid og temperatur

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 46 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 4 timer t
Trækketid: 15 minutter min
Samlet tid: 4 timer t 30 minutter min
Hamburgerryg sous vide er den perfekte måde at tilberede hamburgerryggen på. Metoden gør, at kødet bliver saftigt og mørt - og det tager 4 timer.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg hamburgerryg (cirka et kilo, uden ben)

Fremgangsmåde

  1. Kom hamburgerryggen i en gryde og dæk med koldt vand. Lad det koge op og lad kødet koge i et halvt minut fra når vandet bulderkoger.
  2. Tag straks hamburgerryggen op og pil nettet af den.
  3. Tænd din sous vide på 65 grader.
  4. Dup evt. kødet tørt med et stykke køkkenrulle og vakuumer den i en pose.
  5. Sænk posen med kødet ned i dit vand, og sørg for at kødet er helt dækket af vand.
  6. Tilbered nu i 4 timer.
  7. Tag kødet op og lad det gerne trække i 15 minutter i posen.

Næringsindhold

Kalorier318kcalProtein56gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol165mgNatrium123mgKalium968mgCalcium13mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på hamburgerryg sous vide

Hamburgerryg sous vide er måske den opskrift til min sous vide, som jeg synes fungerer allerbedst. Altså hvor man mest gavn ud af turen i vandbadet.

Her kan du virkelig mærke og smage en forskel på kødet, og du får en hamburgerryg, der simpelthen har mere smag, og som er mere saftig og mør end ellers.

Mindre salt

Jeg plejer at give kødet et hurtigt opkog inden det bliver vakuumpakket, og det skyldes, at jeg synes det tager en del af saltet i kødet.

Du ved, hamburgerryg kan være en ret saltet omgang, og hvis du kommer kødet direkte i vakuumposen, får du slet ikke smidt noget af saltet, som du jo ellers gør i kogevandet.

Kernetemperatur

Omkring temperaturen ved tilberedning af hamburgerryg i sous vide, så foretrækker jeg at lave den ved 65 grader. Det giver et veltilberedt stykke kød, der på ingen måde er råt.

Ønsker du kødet mere råt, kan du i stedet tilberede den ved 60 grader. Eller endda lavere. Tilberedningstiden er den samme. Opskriften er beregnet til 4-6 personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Hamburgerryg kogetid (opskrift og guide til kogning)
  • Perfekt hamburgerryg i ovn (se billeder)
  • Glaseret hamburgerryg i Airfryer

Tips

Derefter er din hamburgerryg sous vide klar til at blive pakket ud og skåret i tynde skiver.

Som kold er den møre hamburgerryg i øvrigt fremragende som pålæg.

Skær kødet i meget tynde skiver - gerne på en pålægsmaskine.

vakuumpakket hamburgerryg
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim Hansen skriver

    juli 27, 2024 at 3:14 pm

    Hej
    Jeg har lige lavet en hamburgerryg på 1 Kg. Som sous vide efter dine anvisninger, og det er bare mums nok det bedste jeg har smagt i lang tid. Det hele blev til pålæg og vaccum pakket. Bestemt ikke sidste gang jeg laver en Hamburgerryg efter dine anvisninger.

    VH
    Kim Hansen

    Svar
  2. Lisa Ting skriver

    februar 04, 2024 at 12:21 pm

    Hej Holger Rørby Madsen
    Vi overvejer at lave hamburgerryg i sous vide jf. din opskrift.
    (vi skal lave ca 2 kg).
    Vi vil gerne efterfølgende glasere hamburgerryggen til ovn.
    1) Men hvor mange grader skal kødet i så fald have i sous vide inden den også skal i ovnen?
    Vi overvejer også at lave hamburgerryggen i ovnen indpakket i stanniol jf. din anden opskrift.
    2) i så fald hvor mange grader/hvor lang tid skal hamburgerryggen have i ovnen inden den skal glasseres og i ovnen igen?

    Svar
  3. Kaj Grosen skriver

    december 30, 2022 at 3:18 pm

    Hvis man vil lave sin ejen hamburgerryg af en kottelesteg har du en god opskrift. Gælder også til en gang røg.

    Svar
  4. Danni Coelet skriver

    november 08, 2022 at 2:43 pm

    Hvorfor skal den koges op først ?

    Svar
    • Tonny Hansen skriver

      februar 03, 2024 at 7:46 am

      Det trækker salten ud.

      Svar
  5. Henrik Selmann skriver

    juni 04, 2022 at 7:55 am

    Tusinde tak

    Svar
  6. Dyveke skriver

    november 06, 2021 at 7:25 am

    Hej.
    Hvis vi skal lave 2 hamburgerryg af ca 2 kilo stykket, hvor længe skal de så have. Vi bruger en stor køletaske som kar, hvor de begge kan være i.
    Mvh. Dyveke

    Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required