Her får du en god opskrift på grove pølsehorn med gulerødder. Det er lidt mere sunde pølsehorn, der bla. bages med groft mel og gulerødder.
Grove pølsehorn med gulerødder er også mere sunde pølsehorn, og de er meget nemme at lave.
De populære pølsehorn eller pølsegifler er altid et hit, og med denne opskrift kan du lave en noget sundere udgave af dem.
Vær opmærksom på, at mængden af mel i opskriften er vejledende, og du bruger en mængde indtil dejen hænger fint sammen.
Du kan bruge, hvad du har af mel. Du kan vælge at bruge kun hvedemel, bruge hvede- og grahamsmel eller blande hvad du har lyst til.
Opskrift på grove pølsehorn
Ingredienser
- 1 pakke wienerpølser skåret i halve (eller hvilken slags pølser du nu har lyst til at bruge)
- 25 g gær
- 2 gulerødder groftrevne
- 2½ dl vand håndvarmt , 37 grader
- ½ spsk. olivenolie
- 1½ tsk. salt gerne groft
- 1 æg
- 2 dl mel af forskellige typer, jeg brugte: speltmel, rugmel, fuldkornsdurum og almindelig durum
- 1½ dl durummel fin
- 4 dl hvedemel cirka mængde
Desuden
- ketchup
- sennep
Sådan gør du
- Hæld det håndvarme vand i en skål, smuldr gæren i og opløs det i vandet.
- Tilsæt gulerødder, æg og olie - rør godt. Tilsæt salt og de forskellige meltyper - vent med det almindelige hvedemel - rør godt med en træske.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, det er ikke sikkert at det hele skal bruges.
- Hæld dejen ud på bordet og ælt det godt sammen, men brug endelig ikke mere mel, end at det lige netop slippe hænder og bord.
- Læg dejen tilbage i skålen, dæk det til, stil det et lunt sted og lad det hæve i 1 time.
- Tag dejen ud på bordet, slå det ned og tril det til en pølse. Del pølsen i 12 stykker (eller hvor mange du nu skal bruge til dine grove pølsehorn).
- Rul hver stykke ud til en firkant. Smør et lag ketchup og sennep på, læg pølsen på og fold sammen, tryk kanten godt til i den ene side. Skub pølsen, så den ligger midt i.
- Sæt på en bageplade med bagepapir, dæk til og lad dine pølsehorn med gulerødder efterhæve i 15 minutter.
- Brug en skarp kniv til lave små snit med på tværs i pølsehornene.
- Pensl de grove pølsehorn med vand, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-17 minutter.
Næringsindhold
Tips
De grove pølsehorn med gulerødder køles af på bagerist.
Nyd dem lune eller kolde. Og du kan i øvrigt sagtens fryse de sunde pølsehorn ned.
Se også disse opskrifter:
Comments
No Comments