Lækker opskrift på grillet oksefilet med blomkålssalat og sprøde kartofler. Det hele laves af lækre råvarer, og er klar på 45 minutter.
Grillet oksefilet med blomkålssalat og sprøde kartofler er god sommermad, der dog sagtens kan laves hele året.
De lækre steaks af oksefilet grilles ved en høj og direkte varme, men de kan også steges på en varm pande. Her skal de ligeledes have et par minutter på hver side.
Opskriften er til fire personer.
SÅDAN BRUGER DU en Weber Q3200 gasgrill - se denne guide
Ingredienser til grillet oksefilet
4 gode steaks af oksefilet på cirka 200 gram stykket
Groft salt
Olivenolie
Evt. lidt tørret rosmarin eller timian
Sprøde kartofler laves af
600 gram mellemstore kartofler med skræl
Olivenolie
Groft salt
1 teskefuld tørret oregano
OG HER KAN DU se opskriften på blomkålssalat med bagt blomkål og bagte tomater
Fremgangsmåde
- Start med at gøre bøfferne klar. Oksefilet steaks duppes tørre med et stykke køkkenrulle, hvorefter de saltes grundigt med groft salt.
- Dryp dem så med olivenolie, og derefter med lidt tørret rosmarin eller timian. På begge sider. Læg bøfferne til side, og lad dem hvile i en halv times tid eller indtil du skal bruge dem.
- Lav den lækre blomkålssalat som anvist i linket lidt længere oppe i denne opskrift.
- Kartoflerne vaskes, tørres og halveres. De må gerne være mellemstore, altså ikke små og heller som bagekartofler. Kom dem i en skål og vend dem med lidt olivenolie, salt og oregano.
- Stil dem på en bageplade med bagepapir, hvor de sættes med skæresiden nedad. Bag de sprøde kartofler i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og de skal have cirka 35 minutter. Stik i dem for at mærke om de er møre, og giv dem ellers nogle minutter mere.
- Tænd grillen op og fyr den godt af, uanset om det er gasgrill eller kuglegrill. Gør risten ren, og læg de lækre steaks af oksefilet på risten. Læg dem på skrå, luk låget og giv dem et minut.
- Vend dem om, luk låget, og giv dem et minut mere. Så vendes de en kvart omgang, og får nu yderligere et minut, inden de får det sidste minut på den anden side. På den måde er oksefilet bøfferne grillet to minutter på hver side, og har nu fået det klassiske grillmønster. God mad må jo også gerne se godt ud.
- Tag de grillede oksefilet steaks af, og lad dem hvile fem minutter på en lun tallerken inden servering.
- Note: Bøfferne er stegt medium, men hvis du ønsker dem mere gennemstegte, kan du med fordel give dem et minut mere på hver side. Det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på kødet.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: