• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg

Grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg

Se lige denne lækre steg, der er en grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg. Nakkekammen grilles ved både direkte og indirekte varme, og pensles løbende med en lækker marinade bestående af rosmarin og hvidløg. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 17. juli 2017

Se den perfekte opskrift på grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg. Nakkekammen grilles ved både direkte og indirekte varme.

Grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg er den perfekte steg på grillen.

Nakkekammen er godt fedtmarmoreret, og den bliver derfor meget mør og smagfuld efter en god tur på grillen.

Den steges først ved direkte varme, og derefter steges nakkekammen færdig ved indirekte varme. Den er perfekt når kernetemperaturen er 65 grader.

Opskriften er nakkekam til fire personer.

SÅDAN GRILLER DU en lækker chokoladekage i en kyllingeholder

Til grillet nakkekam med rossmarin og hvidløg skal du bruge:

1 kilo nakkekam
2 store kviste rosmarin
5 fed hvidløg
5 spiseskefulde rapsolie
2 spiseskefulde honning
Groft salt

TILBEHØR TIL GRILLET NAKKEKAM er denne kartoffelsalat med grillede peberfrugter

Sådan laver du grillet nakkekam med rosmarin og hvidløg:

  1. Dup nakkekammen tør med et stykke køkkenrulle, og giv den en god omgang groft salt hele vejen rundt.
  2. Tænd grillen - her er den grillet i min Weber q3200 gasgrill, men den kan selvfølgelig også tilberedes i en kuglegrill. Du skal grille ved både direkte og indirekte varme.
  3. Grillen skal have en temperatur på omkring 200 grader eller lidt over, og nu skal nakkekammen så tilberedes.
  4. Først grilles den ved direkte varme cirka syv minutter på den ene side, hvorefter den vendes om og får tilsvarende syv minutter på den anden.
  5. Nu pensles nakkekammen med hvidløgs- og rosmarinmarinaden, og stegen vendes med 1-2 minutters mellemrum, hvor du hver gang pensler kødet. Du skal vende stegen 5-6 gange, og pensle hver gang.
  6. Resten af tilberedningen foregår nu ved indirekte varme, Stik et stegetermometer i nakkekammen, og grill den indtil den har en kernetemperatur på 65 grader. Den samlede stegetid er cirka 45-50 minutter - afhængig af varmen i grillen.
  7. Tag nakkekammen af grillen og læg den på et skærebræt, hvor den skal hvile 20 minutter uden at være dækket til. Nu kan du så skære den i tynde skiver, og det smager fantastisk godt.

SE HVORDAN du bager rabarberkage med marengslåg

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Claus Nielsen

    juli 17, 2017 at 8:31 pm

    Den bliver endnu bedre, hvis du smækker den op på et kyllingespyd som drejer rundt med indirekte varme. Her kan du også pensle og bruge stegetermomenter.... Claus

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her